Pompoensoep na Halloween

Page 172 Pompoensoep from vis en vega 31

Na Halloween kun je waarschijnlijk geen pompoen meer zien, maar lekker blijft een pompoensoepje wel. Zeker met dit weer. Deze keer een recept uit Vis en Veg.

Pompoensoep voor 4 personen van Taffy

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • stukje gemberwortel (2cm)
  • 1 rode paprika
  • 2 ep olijfolie
  • 1,5 l bouillon
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • handvol verse koriander of peterselie
  • stokbrood

Bereidingswijze

Snijd de pompen in stukken en verwijder de zaden. Snipper de ui, knoflook, gember en paprika en fruit ze in een braadpan of soeppan met de olie. Voeg na een paar minuten roeren de pompoenstukken toe en na weer een paar minuten de bouillon en de gedroogde kruiden. Laat dit met de deksel half op de pan op laag vuur ca. 15 tot 20 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn. Af en toe roeren. Met de staafmixer pureren tot een gladde soep. Peper en zout naar smaak toevoegen. Tot slot verse koriander of peterselie hakken, erover strooien en serveren met het stokbrood.

SNORtip

Oranje pompoenen kun je verwerken met schil en al. Pompoenen met een dikke, ribbelige huid moet je schillen.

Recept komt uit het boek Vis & Veg van de makers van de Soepkalender.

cover vis en veg hr