Tijd om voor te zaaien!

Wil je dit jaar een eigen moestuin beginnen? Dan is nu het moment om voor te gaan zaaien. Als je kunt eten uit je eigen tuin, smaak het nog beter weet ik uit ervaring. Mijn vader heeft nog steeds een moestuin en ik kan me nog goed de lekkere stamppotten met raapstelen herinneren en de beschuitjes met aardbeien, die een uur daarvoor nog op het land stonden. De oogst pompoenen was ieder jaar groter en we maakten er flink wat pannen soep van. In het boek Zelfgeboerd van Snor vind je de superlekkere recepten van Marian Flint, makkelijke moestuintips en informatie over daktuinen, geveltuinen en verticale tuinen. Aan de slag!

Zelfgeboerd

Nodig om voor te zaaien
Voorzaaien doe je bijvoorbeeld in een oude eierdoos, in stekgrond. Stekgrond kun je zo kopen,
maar je maakt het makkelijk zelf door potgrond te mengen met dezelfde hoeveelheid scherp zand
(zandbakzand). Vervolgens zaai je en geef je regelmatig een klein beetje water met een plantenspuit.
Zet de zaaibakjes op een zonnige plek, bijvoorbeeld op de vensterbank. Span wat plasticfolie over de
bakjes zodat het daaronder lekker warm en vochtig wordt. Als de eerste sprietjes opkomen, zet je af en
toe het plastic open. Hoe je van je stekjes mooie sterke planten maakt, lees je in het boek.

Zin om aan de slag te gaan?
Bestel Zelfgeboerd online voor €16,95!

Dit bericht is gepost in Doe. Bookmark de link.