Winter BBQ recept: Gegrilde pompoen

Winter BBQ recept: Gegrilde pompoen

De Siberische Beer is onderweg naar onze contreien. Tijd voor de winter BBQ zeggen wij dan. Lekker, gegrilde pompoen!

Ingrediënten

  • 1 (kleine) pompoen, in stukken
  • olijfolie
  • 1 el granaatappelsiroop
  • 1 el honing
  • sap van 1 citroen
  • 3 el lekkere olijfolie
  • eikenbladsla en of mesclun
  • pecannoten

Kwast de stukken pompoen royaal in met olie. Bestrooi ze met zeezout en versgemalen peper. Rooster ze mooi bruin gestreept en een beetje zacht. Sijnd de pompoen in stukjes. Klop in een grote kom een dressing van de granaatappelmelasse, de honing, citroensap en olijfolie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep de eikenbladsla en de pompoen om met de dressing. Schik de salade op een mooie schaal en serveer met de pecannoten.

Instagram @dewereldvansnor

Dit recept komt uit ‘hét winter BBQ boek’ geschreven door madame Charlotte.

Het Winter BBQ-Boek