Dat zit wel Snor

Snor is een van de weinige zelfstandige uitgeverijen in Nederland, en dan ook nog gerund door twee vrouwen: Claudette Halkes en Annemarieke Piers. Dat zit dus wel snor! Al tien jaar lang maakt Snor vrolijke, kleurrijke boeken, die helpen het moderne leven leuker te maken.

In Nederland en België zijn Snorboeken een begrip. ‘Grinnikjuweeltjes’ en ‘Als een aardbeienijsje op een warme zomerdag’ worden ze genoemd. We wonnen diverse prijzen met onze boeken, zoals de Gourmand Cook Book Award voor het beste BBQ-boek ter wereld, beste cover voor de Soepkalender en Lintje van de Boekverkoper.

Ook buiten de grenzen slaan de boeken aan. Inmiddels worden ze verkocht in Duitsland, Frankrijk, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Finland, Spanje, Japan, Italië, Vietnam, Rusland en China.

Naast boeken maken we chocolade – o.a. voor Sissy-Boy, Bijenkorf en Linda Foundation, (i.s.m. prijswinnend ontwerpbureau Studio Boot) en organiseren we 2 x per jaar het Snorfestival waar meer dan 3000 bezoekers komen.

Anders

We zijn anders dan andere uitgeverijen:

Wij maken niet alleen boeken, we organiseren ook festivals en maken producten zoals chocolade, kwartetten, posters, agenda’s en apps.

Wij hebben een jaar lang onze eigen offline wereld gerund in de Snorfabriek in Utrecht (www.snorfabriek.nl)

We verzinnen de meeste concepten zelf en zoeken er auteurs en vormgevers bij.

We verkopen niet alleen in de boekhandel, maar ook in lifestyle-, cadeau- en kookwinkels.

We werken samen met zowel gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars (Piet Paris, Hans Ubbink, Ingmar Heytze, Dirk Laucke –o.a. posters voor de Pastoe-tentoonstelling) als aanstormend talent (Studio Job, Joris en Marieke uit Utrecht, genomineerd voor een Oscar en bekend van de clip voor Gers Pardoel).

uitgeverij snor