snorfestival2014

Zondag 21 september 2014 hielden we ons allereerste Snorfestival op kampeerterrein De Lievelinge in Vuren. Je kon er jongleren, proeven, zeefdrukken, shoppen, koorddansen, illustreren en inmaken. Zweven in de zweefmolen, boeketten leren maken en een workshop Relax Mama volgen. Maar ook onze najaarsboeken werden feestelijk gelanceerd en de auteurs in het zonnetje gezet, als ze al niet druk bezig waren met het geven van een workshop of proeverijen bereidden.

Er zijn tig festivals, maar een Snorfestival, dat was er nog niet. Waarom nu wel? Mede-eigenaar Annemarieke Piers vertelt: “Tijdens het festival lanceren we alle nieuwe boeken op een bijzondere manier en laten we consumenten een duik nemen in de Wereld van Snor. Op een van de leukste plekken van Nederland – camping de Lievelinge in Vuren, kun je de hele dag eten, dansen, zwemmen, drinken, shoppen en 1000 en 2 dingen leren. Tijdens het Snorfestival komen onze boeken tot leven.”

snorfestival2014

Kok Mme Charlotte maakte proeverijen uit het BBQ-boek On Fire! dat we die dag ook lanceerde (en dat een jaar later de Gourmand Award voor beste BBQ-boek won!). Auteur en blogger Yvestown hield de Yvestownfair, waar allerlei bloggers handgemaakte spullen verkopen. Auteur en relaxte mama Elsbeth Teeling leerde het publiek een relaxte moeder te worden, Circus Snor gaf een cursus jongleren zodat je daarmee indruk kon maken op je kinderen, of op je ouders. Vilnder & Vogel gaf een workshop boeketten stylen en auteur van Zelf Ingemaakt Rian Nix maakte fruit van het seizoen in.

Naast workshops die direct met de gelanceerde boeken te maken hadden, waren er ook allerlei andere dingen te doen die passen in de Wereld van Snor. De zweefmolen draait de hele dag, je kunt foto’s laten maken in een VW-bus, jezelf laten portretteren door Marloes de Vries, leren illustreren, een plantenquiz doen en eten en drinken bij het restaurant van de Lievelinge. Ten slotte werd de Oppas van het Jaar-award door Elsbeth Teeling uitgereikt aan de beste Oppas van het Jaar, een verkiezing die via haar Facebookclub Club van Relaxte Moeders hielden. Afsluitend was er een bingo waar veel spectaculaire prijzen te winnen vielen.

Benieuwd hoe het was? Bekijk hier alle foto’s van het Snorfestival op onze Facebookpagina en lees hier leuke verslagen.

De aftermovie van het Snorfestival 2014:

Bekijk hier de plattegrond en het programma met alles wat er te beleven viel. 

[su_button url=”https://www.dewereldvansnor.nl/wp-content/uploads/2014/09/Snot-festival-things-todo-print.pdf” target=”blank” background=”#d12812″ icon=”icon: map-marker”]Download programma[/su_button]

plattegrond snorfestival 2014