Voetbalmoeder

omgaan met stress

Ha: zaterdag! Hazelnootpasta op, pindakaas op, koffiecupjes op, pannenkoeken bakken, voetbalschoenen zoeken, scheenbeschermers testen, voetbalsokken vissen, broek en shirt determineren (Wat?! Nog niet gewassen?!), uitwedstrijd, regen, nat gras, 10-0 verloren, lauwe koffie, weer naar huis, naar tweede voetbalveld. Tweede wedstrijd. Te laat. Geen parkeerplek. Pijn in de rug. Boze trainer. Opgefokte ouders. 11-1 winnen. “Ja was leuke pot.’ ‘Gaat goed op school’. ‘Je moet Valium proberen.’ Lauwe koffie. Weer naar huis. Bak met loombandjes flikkert van de bank. Kat pist over de gordijnen. Dochter kijkt naar rare film. De commentatorstemmen van FIFA 2015 galmen door de kamer. 200 mailtjes beantwoorden. Kat gaat op toetsenbord liggen. De mobiele telefoon is op. Miauw. ‘Mamaaaa.’ IPad valt in bad. Bak droge rijst. ‘Mamaaaaaaaaaaa.’ Muizenkeutels onder de koelkast. Afwasmachine uitruimen. Stofzuigen. ‘Mamaaaaaaaaaa.’ Printpapier is op. ‘Oh ja, een 3 voor Frans.’ Badkamer ligt vol haren. 398 ingrediënten kopen voor biodynamische noedels van Ottolenghi. ‘Maamaaaaaaa.’ Duitse woordjes overhoren. Zware boodschappentas. Wijnglas flikkert om. Internet hapert. En dan lekker…. een update voor de blog schrijven. AAAAAAAAAAAAAAAH!

 

Voor iedereen ook die dergelijke zaterdagen kent: probeer de oefening om kalmte te bewaren van hierboven. En mocht dat niet werken, hier de perfecte manier om de kinderen de mond te snoeren: de brandweergreep uit Papadag.

brandweergreep jpeg