Vrijmibo

liggende gerard en paul

Fotografie: Saskia Lelieveld

 

Wij doen bij Snor HQ nooit aan een vrijmibo. Hoe dat komt, weet ik eigenlijk niet. Misschien wel omdat we op vrijdag nooit personeel hebben en gewoon met z’n tweetjes zijn. Dan krijgt zo’n vrijmibo meteen iets Ab-Fabberigs. Dat toch al zo om ons heen hangt. Soms vragen we ons vertwijfeld af: wie waren er nu eerder: Claudette en Annemarieke of Patsy en Edina? Dan zijn we bang dat de hele serie op ons leven is gebaseerd. De ene met bruine krullen, de andere hoogblond, enigszins op leeftijd, maar net doen alsof je nog twintig bent. En gek op champagne. Daar laten we het dan voor nu maar even bij. Want er zijn natuurlijk genoeg verschillen ook. Wij werken namelijk wel echt heel hard, ons meisje Lisa is wel heel slim en onze kinderen lijken jammer genoeg voor geen meter op Saffie. En om de verschillen nog maar eens te benadrukken: een vrijmibo-recept voor een cocktail zonder alcohol uit de Borrelhapjeskalender*

*ook heel lekker met een scheutje wodka…

 

Sinaasappelcocktail zonder alcohol van Annemarieke 21 januari

10 drankjes

10 sinaasappels / 2 limoenen / 20 ijsblokjes / ⅓ pak ananassap / spa rood / handvol muntblaadjes / 10 mooie hoge glazen. Pers de sinaasappels en limoenen uit en zeef het sap. Schenk het sap in de glazen en verdeel de ijsblokjes erover. Schenk in elk glas wat ananassap en spa rood. Garneer de glazen met munt.

Sinaasappelcocktail zonder alcohol van Annemariek_21 januari_beeld