Printable ganzenbord spelletje

cover odab highres

Er zijn mensen die het haten om spelletjes te doen. Gerard is zo iemand. De pech voor hem is dat de rest van de familie gek is op spelletjes. We Zwarte Pieten (dat mag nog wel), Pesten, en Cluedo-en wat af hier. Het grappigste om te spelen met Gerard is iets dat heel snel moet. Zoals het kaartspelletje Speed, of Halli Galli ofzo. Dan is hij na twee seconden al de draad kwijt. Trouwens bij Zwarte Piet is hij ook de snelste niet. Als het hele gezelschap besmuikt zit te grinniken omdat wij al lang weten waar de Zwarte Piet uithangt, pakt hij met een ontspannen gezicht precies de verkeerde kaart. Of de goede eigenlijk. Ook een leuk spel om te doen met Gerard is Levensweg. Hij kiest standaard de verkeerde route en vraagt zich vervolgens af waarom hij niet zoveel verdient, of hij gooit altijd zo beroerd dat hij altijd wel íets moet betalen, “Het is net het echte leven, he” zeggen wij dan. Maar er is één ding waar Gerard heel goed in is: ganzenbord. En dan het vooral het ganzenbord dat hij zelf schreef voor het boek Op de Achterbank. Dus dat zullen we vanmiddag dan wel weer gaan spelen…Het enige dat je nodig hebt, is de print van deze opdrachten, een dobbelsteen, pionnen en een speelveld. Eigenlijk maakt t niks uit welk speelveld, het kan van een bestaand ganzenbord zijn, Monopoly, Mens Erger je Niet, maakt niks uit. Je kunt ook nog de opdrachten aanvullen met eigen geinige dingen om te doen. Hier gaat het dus echt niet om het winnen, he.

ganzenbord