Vandaag is het de perfecte dag voor een relaxed ontbijtje. Met een heleboel gerechten en koffie en een bijna verse krant. Misschien zelfs de laatste zon van het jaar? We gaan voor de cupcakes met blauwe bessen en ricotta uit het Weekend Ontbijtboek van Yvestown.
Cupcakes met blauwe bessen en ricotta
Voor 12 cupcakes
Ingrediënten
100 g ongezouten boter
250 ml magere yoghurt
3 el zonnebloemolie
2 tl vanille-extract
3 eieren
375 g bloem
1 tl bakpoeder
snufje zout
200 g witte basterdsuiker
175 g blauwe bessen
100 g ricotta
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C
Smelt de boter in een pannetje en meng er yoghurt, zonnebloemolie, vanille-extract en de eieren doorheen.
Meng bakpoeder, bloem, suiker en zout in een kom. Voeg het botermengsel toe en mix tot een glad beslag. Roer er de blauwe bessen door.
Zet 12 papieren cupcakevormpjes in een muffintray en giet het beslag net tot aan de rand in de vormpjes. Schep 1 tl ricotta in het midden van ieder cakeje en duw het met je vinger een beetje in het beslag.
Bak 18-20 minuten in de oven. Serveer warm of koud.