Frankfurt, here we are

frankfurt

Vandaag naar de Frankfurter Buchmesse! Ons jaarlijkse uitje! Of nou ja, uitje, het is heel hard werken. Echt. We zitten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat volgeboekt met afspraken. Dat was vroeger wel anders. Toen hadden we er echt niks te doen. We liepen van stand naar stand ons te vergapen aan alle mooie en minder mooie boeken die er in de wereld gemaakt worden. Dan lekker shoppen en lekker eten en de volgende dag weer naar de beurs voor al dat moois. Inmiddels is er van dat shoppen niet veel meer over. En ook ons vergapen aan allerhande boeken is er eigenlijk nauwelijks meer bij. Gelukkig hebben we nog wel tijd om lekker te eten. Het is een traditie geworden om samen met bevriende uitgevers van De Harmonie en De Bezige Bij bij de lekkerste Italiaan van de stad te gaan eten. Eén keer hebben we de fout gemaakt daarna nog een afzakkertje te gaan halen bij de Frankfurter Hof, dé plek waar alle uitgevers zich verzamelen om zich voor 10,- per bierglas lekker vol te laten lopen. De volgende dag hadden we onze allereerste meeting met Sidonie Warren, onze agent voor Engels en Spaanstalige landen. Om 9 uur ’s ochtends, nogal onvast op de benen, cola in de ene hand, broodje worst in de andere hand belandden we in de verkeerde hal, en veel te laat in de goede. Maar op de plaats van de afspraak, was geen Sidonie te bekennen. Shit, shit, shit, waarom moesten we nu nog zo nodig dat biertje drinken! De telefoon. I’m so sorry! I have a terrible jetlag and I overslept! I feel so stupid as it is our first meeting! Can we reschedule our meeting to this afternoon?

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.