Weekendtips van Floor

De Hallen

Poeh, dit was echt zo’n week van rennen en vliegen. Ken je dat? Van die dagen dat je 101 dingen tegelijk doet en je hoofd een beetje overloopt. Om de boel een beetje te structureren, maak ik lijstjes in de vele schriftjes die ik heb. Van Reddish Design, Dille en Kamille en Sukie First Editions (‘My first novel’, verkrijgbaar bij Sissy Boy). Gelukkig is het al weer vrijdag! Tijd om weekend te vieren met een biertje op het Bockbierfestival in Utrecht, lekker te shoppen in Groningen bij Folk pop-up store of de opening bij te wonen van Galerie Herfst in Villa Augustus in Dordrecht. Goed weekend allemaal, aan het weer zal het niet liggen! 

17 oktober

Popronde 2014 – Tilburg, Den Haag
The Voice of Holland, X-Factor, Holland’s got Talent; de talentenjachten waarin zingend Nederland om een platencontract strijdt zijn niet van de lucht! Dat is de Popronde dus niet. Maar wil jij de nieuwste Dotan, Kensington of Chef’s Special als eerste ontdekken? Het landelijk reizend festival Popronde strijkt dit weekend neer in Tilburg en Den Haag. Neem je puberzoon of -dochter mee voor een colaatje en je hebt vast een superleuke avond! In elke stad treden ruim dertig opkomende Nederlandse bands en artiesten op. Het gezelschap laat hun vocale kwaliteiten nog tot en met 29 november op verschillende plekken in het land horen. Gratis toegankelijk.

FOLK pop-up store, Groningen
Bij pop-up stores weet je; daar moet je als een haas bij zijn, want voor je het weet zijn ze weg. In Groningen is sinds een paar weken FOLK geopend: een winkel met een verrassende mix van design, food, interior en stationery. Je vindt er de mooie ontwerpen van ontwerpers als Tim Vinke en kleine hebbedingen zoals schriftjes, tape en notitieboekjes. De pop-up store is een samenwerking tussen de creatieven achter de shops GRöN Design, KokoToko en omstebeurt. Ga je aanstaande zaterdag dan heb je geluk: KokoToko (Zwanestraat 2-1) bestaat één jaar en viert een feestje! Houd de website in de gaten: binnenkort starten er bij FOLK workshops foodphotography en illustreren. Folkingestraat 19, Groningen

Folk-Pop-up-Store

18 oktober

Local Goods Market, Amsterdam
Zet een aantal van de lekkerste foodconcepten en restaurants van de stad, een filmhuis, een hippe fietsenmaker en een hotel bij elkaar in een oude tramremise en je hebt een succesverhaal. Genaamd: de Hallen in Amsterdam. Dit weekend vindt er de Local Goods Weekend Market plaats met alleen maar producten uit Amsterdam. Je kunt hier de hele dag spenderen: hapje, drankje, filmpje. Gezellig! Mannen opgelet: er is speciale aandacht voor lokaal gebrouwen bier. 18 & 19 oktober, 11-17u

De Hallen

Opening Galerie Herfst in Villa Augustus, Dordrecht
HERFST
is een nieuw initiatief van Villa Augustus in Dordrecht. Het terrein van het voormalige drinkwaterleidingbedrijf van Dordrecht is in 2006 getransformeerd tot een grote moestuin. Midden in de tuin staan twee monumentale gebouwen die omgetoverd zijn tot een hotel, restaurant en een café. Nathalie Lété is bekend om haar kleurrijke illustraties, haar keramiek, zijden sjaals, stoffen en kussens, kinderspeelgoed en schriftjes. Niets voor niets zijn zowel volwassenen als kinderen gek van haar werk. Aan Nathalie Lété de eer om haar werk in deze tijdelijke galerie te tonen. Aanstaande zaterdag is de opening en dan presenteert Nathalie ook haar pop-up boek dat in samenwerking met Villa Augustus tot stand kwam. Opening galerie: 11-13 uur in de Limonaia, de citroenbomenkas van Villa Augustus. HERFST is geopend van donderdag t/m zondag 13-17 uur

Nathalie Lété

19 oktober

Feel Good Market, Eindhoven
Ik reis er ieder jaar voor naar het zuiden des lands: de Dutch Design Week (18 t/m 26 okt). En iedere keer neem ik me weer voor om volgend jaar een hotel te nemen: er is zoveel te zien! De wereld van Piet Hein Eek, Strijp-S met z’n geweldige industriële gebouwen, Urban Shopper met alle shop-in-shops en de inspirerende foodconcepten die je overal tegenkomt. Je kinderen kun je gerust meenemen, ze zullen zich verbazen wat er allemaal is te zien en te doen. Aanstaande zondag wordt de Feel Good Market gehouden op Strijp-S. Er zijn superveel kraampjes, workshops en veel activiteiten voor kinderen. 12.00 – 18.00 uur

DDW Eindhoven

Bockbierfestival Utrecht
Met zo’n zonnig weekend als dit in het vooruitzicht, smaakt een herfstig bockbiertje extra goed. Dat komt goed uit, want het is weer tijd voor het jaarlijks terugkerende Bockbierfestival. Op het Ledig Erf, een van de leukste pleinen van Utrecht, staat het dan bomvol met mensen die een van de meer dan twintig bockbieren uitproberen. De bieren kun je waarderen met een cijfer, op zondag wordt het beste bockbier van 2014 gekozen. Proost! Vanaf vrijdag 17 tot zondagavond 22.30u. Gratis

Dit bericht is gepost in Doe. Bookmark de link.