Wat je niet mag missen op de Dutch Design Week

Komodo Café

Vanaf vandaag kun je je een week lang onderdompelen in de wereld van Neerlands design op de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Het klinkt misschien heel erg Cultureel Verantwoord, maar de DDW is écht leuk en er is voor ieder wat wils. Je kunt je vergapen aan werk van jonge ontwerpers en gevestigde namen, er zijn gave pop-up shops, tijdelijke restaurants en de Snorren zijn er ook! Kleine ontwerpers in de dop hoeven zich ook niet te vervelen. Genoeg redenen om te komen toch? Om te voorkomen dat je heel Eindhoven door moet, selecteerden we vijf plekken die je niet mag missen! Laat je je liever verrassen? Loop dan van Piet Hein Eek via Strijp-S en het Klokgebouw naar het centrum van Eindhoven en je komt langs alle leuke plekken van de DDW!

Het Komodo Café
Vandaag en morgen zwaaien kinderen van vier tot en met zeven jaar de scepter in het restaurant van Piet Hein Eek. Ze verwelkomen de gasten, koken en serveren. De kinderen ontdekken wat een restaurant eigenlijk is, wat er bij komt kijken en maken een supercool debuut als gastheren en -vrouwen. Het concept van Komodo Café komt uit Japan en reist nu de wereld over. Sushi, rijst of dikke frieten; wat zouden ze ons voorschotelen? Zaterdag 18 oktober en zondag 19 oktober, 11-15u Halvemaanstraat 30

Komodo Café

Design for Kids – Dome & De Ontdekfabriek
Op het Stadhuisplein staat een grote opblaasbare iglo van zo’n 10 meter doorsnede. Hier kunnen kinderen hun eigen ontwerp maken van gerecyclede materialen of samen met echte ontwerpers bouwen aan een megagroot dier dat tijdens de DDW zal uitgroeien tot een kunstwerk. Op Strijp-S is De Ontdekfabriek permanent gevestigd. Hier ontdekken kinderen op een speelse manier hoe leuk het is om bezig te zijn met wetenschap, techniek en design. Tijdens de DDW staat alles in het teken van het thema ‘iedereen aan tafel!’ en kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf een appeltaart bakken. Keilekker! De Dome is geopend van 11-18u. De Ontdekfabriek: 18-23 oktober open 13.30-18 uur, 24-26 oktober 2014 open 11-18 uur.

Lieke van der Vorst
Lieke van der Vorst is een van mijn favoriete ontwerpers. Haar prachtige illustraties staan op kaarten en posters. Lieke is gefascineerd door grote dieren als bizons, everzwijnen en beren, maar vindt ook inspiratie in haar eigen keukenla en moestuin. Tijdens de Dutch Design Week staat ze met een keet bij het restaurant van Piet Hein Eek. Je kunt hier haar werk bekijken en er is een klein winkeltje. Grijp je kans voor een gesigneerd exemplaar van deze getalenteerde ontwerpster! Maandag t/m vrijdag 10-18u, weekenden 10-20u. Halvemaanstraat 30

Liekeland

Damn Food Waste Pop-up restaurant
In dit tijdelijke restaurant op het Ketelhuisplein gaat Damn Food Waste de strijd aan met voedselverspilling. In Nederland gooien we per persoon jaarlijks 50 kilo goed eten in de vuilnisbak. Zonde! Een week lang koken chefs Gilbert Kolff, Chris Michels en Samuel Levie een heerlijk menu van voedsel dat anders in de kliko terecht komt. Dagelijks geopend van 10- 21u geopend.

DDW Eindhoven

Sectie C
Aan de oostkant van de stad hebben meer dan honderd ontwerpers hun eigen, creatieve wereld geschapen bij Sectie-C. Tijdens de DDW staan de deuren van de ateliers, werkplaatsen en studio’s wagenwijd open. Er zijn optredens, workshops, eetkraampjes voor de kleine trek en een heus aanschuifrestaurant, waar je zonder dat je het weet misschien wel naast een Hele Bekende Ontwerper zit. Za & Zo 12–21, Ma t/m Vr 14– 21, Daalakkersweg 2-16

Sectie C op DDW

Meer informatie
Dutch Design Week, 18 – 26 oktober

Dit bericht is gepost in Doe. Bookmark de link.