Tapijten van Studio Boot

tapijtedwin

Wij zijn gek op de ontwerpen van Studio Boot. Daarom – en omdat Petra, Edwin en Irene heel lieve, leuke mensen zijn, en we elkaar heel goed aanvullen en ze ons altijd inspireren en ze altijd in zijn voor nieuwe plannen en, en, enzovoorts – werken we heel vaak met ze samen. Afgelopen voorjaar, toen we bezig waren met de opmaak van Zelf Ingemaakt, liet Petra een doos zien met stukjes tapijt. Ze vertelde over de opdracht die Edwin en zij hadden gekregen van MarcJanssen om een handgemaakt tapijt te ontwerpen. Alleen al op dat kleine stukje waren veel verschillende technieken gebruikt, voelde je verschillende hoogtes en materialen in het tapijt.

Het tapijt van Edwin is een ode aan de huisvrouw, geïnspireerd op “Mother’s Little Helper” van de Rolling Stones. Petra heeft met haar tapijt een Nederlands equivalent van het Perzische tapijt ontworpen met Nederlandse folklore en klederdrachten erin verwerkt. Vol bloemen en versieringen, die verwijzen naar oude klederdrachten en dessins.

Nu is de collectie tapijten (‘Dutch landscapes’) klaar en zijn ze deze hele week (t/m zondag 26 oktober) te bewonderen in de Kazerne tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Niet alleen Edwin en Petra kregen deze opdracht, ook andere designerstellen die zowel samen leven als werken, namelijk Piet Hein en Jeanine Eek, Roderick en Claire Vos en Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk, kregen deze opdracht.

tapijt Petra Janssen Studio Boot ICE

Fotografie: Renee van der Hulst, art-direction Petra Janssen