Briesoep en herfstwandeling

stormvogeltje

Met een beetje herfstweer denken wij altijd aan onze megabestseller: de Soepkalender en Op Stap in Herfst en  Winter dat we voor Natuurmonumenten maakten. Want zeg nou zelf: er niks lekkerders dan na een stevige wandeling een stevige warme kom soep in je handen te houden. Daarom een recept voor een heerlijke briesoep en herfstwandeling in IJmuiden dat printable is!

Briesoep van Jürvain

4 personen – vegetarisch/ 250 g brie / 50 g boter / 50 g bloem / 1 l groentebouillon / 1 el crème fraîche / bieslook, gehakt

Snijd 4 plakken van de brie af, niet te dik en leg ze apart. Verwijder de korst van de rest van de brie en gooi hem weg. Snijd de brie zonder korst in blokjes. Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer tot een glad geheel. Voeg al roerende de bouillon toe en roer tot een glad mengsel. Laat dit een paar minuten zacht koken. Voeg de blokjes brie toe. Blijven roeren tot de brie gesmolten is. Voeg de crème fraîche toe. Schep de soep in kommen en leg de achtergehouden plakjes brie op de soep. Garneer met bieslook.wandeling 4wandeling 4-