Weekend

Sonsbeekmarkt

Yes, de week is bijna voorbij. Tijd om te bedenken wat je dit zonnige herfstweekend gaat doen. Uren uitslapen en de hele dag in je pyjama lopen, een filmmarathon organiseren of een mooie wandeling maken door het bos. Alles kan en alles mag! Als je zin hebt om er lekker op uit te gaan met je lief, kleine grut, vrienden, vriendinnen of alleen, vind je hier de leukste kindvriendelijke uitjes, markten, festivals en openingen die je niet wil missen. Goed weekend! Openinsgbeeld: Masha Bakker. 

Vrijdag 31 oktober

Pop-up Store The South is Blooming, Amsterdam
Kaapstad staat hoog op mijn lijstje om te bezoeken. Het lijkt me een hele creatieve en kleurrijke stad. Er zal vast iets van waar zijn, want Kaapstad is uitgeroepen tot World Design Capital 2014. Marian Counihan is van oorsprong Zuid-Afrikaanse en runt de webshop The South is Blooming, waar je Afrikaans handmade design kunt kopen. Tot en met zondag kun je nog een kijkje nemen in haar pop-up store waar de mooiste ontwerpen zijn te bewonderen en je meer komt te weten over de mensen achter het product. Haarlemmerdijk 41, Amsterdam. Geopend van 10-18u. 

The south is blooming
Illustraties van Anke Knapper

Halloween bij de Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht
Heb je met je kinderen al een pompoen uitgehold? Zoniet, dan moet je opschieten, want vanavond is het Halloween. Je kunt je kinderen ook meenemen naar een kijkavond bij de Sterrenwacht in Utrecht. Tenminste, als ze niet bang zijn voor spoken, vampiers en weerwolven. Klinkt eng he? Dat valt mee, de speciale Halloween-avond is voor kinderen vanaf 8 jaar. Je kunt een spokentocht volgen door de gangen van de sterrenwacht en door het waarneemdak naar de sterren kijken. Vanaf 19.30-22.30u. Kinderen € 7,50, volwassenen € 15.

Sterrenwacht Sonnenborgh

Zaterdag 1 november

Museumnacht in Amsterdam
Aanstaande zaterdag openen alle musea in Amsterdam hun deuren. Probeer je oppas te strikken om tot laat te blijven, zodat je kunt genieten van al het leuks dat de Amsterdamse Museumnacht te bieden heeft. Tip: kijk van tevoren goed wat je wilt zien en ga op de fiets (of huur een stalen ros). Ik zou hier heen gaan: eerst naar Jett Rebel die de Museumnacht opent in de Oude Kerk, volg daarna een cursus Geert Wilders cartoontekenen in het Persmuseum en doe mee aan de ‘doe-eens-normaal-man-quiz’ en eindig bij het Zadelhoff Café in het Rijksmuseum waar je in ‘de tempel van de Guilty Pleasures’ een fout plaatje kunt aanvragen. Met een kaart van € 18,50 krijg je toegang tot alle musea die meedoen en korting op de afterparty’s, 19-02u.

Museumnacht Amsterdam

Paddenstoelentocht in Uithoorn
Het is weer herfst, dus dat betekent een wildgroei aan mooie paddenstoelen. Snor’s Claudette schreef er eerder al een blog over. Het Instituut Voor Natuureducatie (IVN) organiseert in deze tijd van het jaar veel activiteiten waardoor kinderen meer leren over de natuur. Tijdens de paddenstoelentocht in Uithoorn wordt er gezocht naar elfenbankjes, zwavelkopjes, inktzwammen en nog veel meer paddenstoelen. Als je zelf op pad gaat, kun je de zoekkaart hieronder gebruiken uit het boek Op Stap in Herfst en WinterPaddenstoelentocht vanaf 8 jaar, € 2,50 per deelnemer, IVN-leden kunnen gratis mee. Kijk ook eens op de website van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer voor nog veel meer leuke activiteiten.

paddenstoelen zoekkaart

Leiden Internationaal Film Festival
Vanaf vandaag kun je een volle week genieten van internationale films op dit filmfestival in Leiden. Een festival dat zeer succesvol is, want de bezoekersaantallen worden ieder jaar hoger. Dus mocht het nou onverwacht niet zo mooi weer worden, duik dan een bioscoop of filmhuis in en droom weg bij de mooiste films. De openingsfilm Whiplash, die gaat over een jonge jazz-drummer die tot het uiterste gaat om zijn droom te verwezenlijken, kreeg in Cannes een 12 minuten durende staande ovatie, dus dat belooft wat. t/m 9 november, een los kaartje zonder korting kost € 9.

Zondag 2 november

Sonsbeekmarkt in Arnhem
Het is weer tijd voor de Sonsbeekmarkt in een van de mooiste parken van Arnhem. Denk knapperende vuurtjes, mobiele keukens en heel veel kramen met voornamelijk streekgebonden producten. Kleine ondernemers vertellen hier met passie over hun zelfgemaakte ciders of jam. Daar ben ik altijd gevoelig voor, dus zal je zien dat ik weer thuis kom met een tas vol lekker producten … Kleine kans dat je je zomerjurkje aan kan zoals hieronder, maar gezellig wordt het vast en zeker! 11-18u, Tellegenlaan 3.

Sonsbeekmarkt
Beeld Masha Bakker
Dit bericht is gepost in Doe. Bookmark de link.