Ben Howard bij Haardvuur

Het sneeuwt misschien nog niet, maar de temperatuur daalt snel genoeg om het haardvuur al aan te steken. De muziek van Ben Howard past daar perfect bij! Dekentje om, kaarsjes aan, een reep Relax Snorchocolade in de hand, en je avond is compleet.

Ben Howard is een Britse singer-songwriter en fanatiek surfer, hoewel zijn muziek niks op die van de The Beach Boys lijkt. In 2011 bracht bij zijn eerste album Every Kingdom uit en in 2012 scoorde hij in Nederland zijn eerste hitje met ‘Keep Your Hear Up’. Zijn zachte en breekbare muziek valt zo goed in de smaak dat hij over een paar weken op 18 december al in een uitverkochte Heineken Music Hall staat.

Ook krijgt hij extra aandacht tijdens het IDFA met de documentaire Austin to Boston. Het verhaal gaat over vier bands en muzikanten, waaronder Ben Howard, The Staves, Nathaniel Rateliff en Bear’s Den, die in twee weken in klassieke maar gammele volkswagenbusjes van Austin naar Boston rijden. Elke avond treden ze op en overdag zijn ze onderweg, oefenen ze hun nummers of hebben ze contact met de lokale bevolking. Hoewel Howard en de andere muzikanten er duidelijk plezier in hebben, lijkt de vermoeidheid hen ook parten te spelen.