Floors uitagenda: met de Yvestown Winterfair, het Kinderkookcafé en de Rommelige Zondag

Met de feestdagen in het vooruitzicht valt er dit weekend heel veel te shoppen. Slecht voor je portemonnee, maar de ontvangers van je cadeaus zijn vast reuzeblij. Dat is veel waard toch? In deze uitagenda vind je de leukste markten, winterfairs en lichtfestivals. Ga je naar de Yvestown Winterfair, het Kindercafé of de Rommelige Zondag? Keuzes, keuzes, keuzes. Geniet van je weekend!  Openingsbeeld: Fred Ernst. 

Vrijdag 28 november

IDFA, Amsterdam
Dit weekend is je laatste kans om naar het Internationale Documentaire Festival Amsterdam (IDFA) te gaan. Met een beetje geluk zie je er juweeltjes van documentaires. De films worden in filmhuizen en bioscopen verspreid door de stad vertoond. Het is ook je kans om eens binnen te kijken bij bijvoorbeeld Eye Filmmuseum of Pathé Tuschinski. Ik heb kaarten voor de docu Killer Slope en ga zaterdag kijken in de Melkweg. Wacht niet te lang met reserveren, want de kaarten gaan hard!

Winterwinkelen bij Vechtclub XL, Utrecht
Heb je de markt Le Bazarre vorige week gemist in Utrecht? Dit weekend kun je Winterwinkelen bij Vechtclub XL. Een broedplaats gevestigd in Utrecht voor professionele creatieven, makers en ondernemers. Vandaag stellen de huurders hun werkplek open voor bezoek en kun je hun producten kopen op de plek waar ze worden gemaakt. Decembercadeautjes en bijzondere designproducten zoals keramiek, meubels, grafisch werk, sieraden en tassen. Combineer je bezoek aan Vechtclub XL met een kop koffie of lunch bij restaurant De Klub en je hebt een topmiddag! 14-21 uur, Europalaan 2b, Utrecht.

Winterwinkelen

Zaterdag 29 november

China Light, Utrecht
Een leuk nieuw festival in de Botanische Tuinen in Utrecht: China Light. Tientallen Chinese kunstenaars hebben lichtgevende en bewegende beelden gemaakt, die van de tuin een sprookjesachtig decor maken. Neem je kinderen mee, want dit willen ze vast niet missen! Een fijn winteruitje in de donkere dagen. In het weekend zijn er speciale shows. Het festival duurt nog t/m 4 januari. dus je hebt nog even. Entree vanaf € 10, kinderen € 8. 

China Light Utrecht

Zondag 30 november

Yvestown Winterfair, Lommel (BE)
Snor’s auteur Yvonne Eijkenduijn, bekend van de boeken Yvestown in de keuken en Het Weekend Ontbijtboek, houdt zondag een Yvestown Winterfair in haar tuin in Lommel, België. Yvonne heeft al haar creatieve vrienden uitgenodigd die workshops geven en hun producten verkopen. Je kunt hier heerlijk in de kerstsfeer komen, lekker eten en drinken, Yvonne’s kersthuis bewonderen en heel veel inspiratie opdoen. 11-17u, Lepelstraat 81. Gratis toegang.

Yvestown Winterfair

Kinderkookcafé, Utrecht
De Vrijstaat is een boerderij in Utrecht. Het is een kunstlocatie voor kinderen, waar ze kunnen creëren en ervaren. Iedere laatste zondag van de maand opent het Kinderkookcafé zijn deuren. Maximaal 12 kinderen en één kok duiken de keuken in om een feestmaal te bereiden voor hun ouders, broers en zussen of opa’s en oma’s. De middag begint om 15u met de voorbereidingen: tafel dekken, snijden, bakken enzovoort. Of je deze zondag nog terecht kunt is de vraag, maar in december en januari gaat het Kinderkookcafé gewoon weer open. Deelname kost €15 (kok of gast), reserveren is verplicht.

Rommelige Zondag, Amsterdam
Alleen de naam van deze markt doet mij al naar Amsterdam huppelen: Rommelige Zondag. Een nieuwe markt in Amsterdam en jij kunt aanstaande zondag bij de tweede editie zijn. Lekker snuffelen tussen de kramen met tweedehands waar, een hapje eten bij Restaurant de Marktkantine, plaatjes luisteren uit de vinylcarrousel of je een fifties kapsel laten aanmeten. Staat je vast beeldig! Na 18u houdt de markt er mee op, maar gaat het feestje door in De Marktkantine met diverse DJ’s. Wie weet kom je Snor’s Felisha tegen, want zij gaat hier zondag ook op zoek naar schatten.

Rommelige Zondag