Dansen op Belle & Sebastian

Van de Schotse Belle & Sebastian hoorden we tot voor kort al een tijdje niets meer. Je kent ze misschien nog van de vrolijke singles ‘Funny Little Frog’, ‘I’m a Cuckoo’, ‘Step into My Office Baby’ en ‘Dear Catastrophe Waitress’, waarmee ze begin jaren ’00 leken te floreren. Heerlijke muziek om bij te werken of in de avond een wijntje bij te drinken, zowel ‘s winters als ‘s zomers. Eind 2010 kwam hun laatste album Write About Love uit en daarna was er sprake van een korte radiostilte. Hun optreden dat ze vorig jaar op Best Kept Secret Festival zouden geven, moesten ze helaas ook afzeggen. Maar nu zijn ze terug! Niet alleen maakten ze dit jaar alsnog hun fans op BKS blij, maar hebben ze ook een nieuwe single uit: ‘The Party Line’.

‘The Party Line’ staat op het album Girls in Peacetime Want to Dance dat 19 januari 2015 uitkomt. Het oude vertrouwde ‘gezellige’ geluid van de band is vervangen door synthesizers en discodeuntjes. Een stuk dansbaarder dus. Niet heel erg, maar wel even wat anders. Bij Arcade Fire, die eenzelfde muzikale omslag maakte, leek het te werken. Dus vanaf nu is het lekker dansen op Belle & Sebastian!