Even voorstellen: Snors Lisa Kuijvenhoven

Onmisbaar op het Snor-kantoor: Lisa Kuijvenhoven. We kunnen wel zeggen dat ze de rechterhand van Claudette en Annemarieke is en een verademing in tijden van chaos. Als er iets kwijt is weet Lisa het in een mum van tijd te vinden en bij bloedspoed typt ze 1000 woorden per minuut. De Victoriaanse sponscake uit het boek Yvestown in de keuken is een succesnummer in huize Kuijvenhoven en tevens haar favoriete boek. Maak kennis met Snor’s Lisa!

Vertel! Wie is Lisa?
‘Ik ben vrolijk, speels en kan mijn enthousiasme vaak slecht verbergen. De schouw in mijn kamer heb ik volgeplakt met illustraties en kaartjes en er prijkt een mooie zeefdruk van Sue Doeksen aan mijn muur, daar word ik altijd heel blij van. Daarnaast vind ik alles met katten leuk: plaatjes, kleding, schriftjes, alles eigenlijk! Ik ben ook veel met muziek bezig en bezoek regelmatig concerten en festivals. Het Utrechtse festival Le Guess Who? is mijn favoriet. Sinds kort schrijf ik elke donderdag een muziekblog voor Snor, om iedereen op de hoogte te houden van nieuwe, inspirerende muziek.’

Hoe ben je bij Snor terecht gekomen?
‘Ik kwam met Snor in aanraking door een vriendin van me, Naomi (tevens het nichtje van Claudette), die ook voor Snor heeft gewerkt. Ik was altijd al geïnteresseerd in het werk van een uitgeverij en was veel met teksten bezig. Naomi vertelde altijd enthousiast over de illustraties die voor de boeken werden gemaakt, dus ik was lichtelijk jaloers op haar gave baan. Toen zij voor tien maanden op reis ging, stuurde ik een open sollicitatie naar Snor, maar ze hadden natuurlijk al een nieuwe medewerker. Een half jaar later werd ik gebeld of ik nog een baantje zocht en sindsdien werk ik voor Snor!’

Wat zijn Claudette en Annemarieke voor bazen? Laten ze je alleen maar koffie halen of ….
‘Annemarieke en Claudette zijn fijne bazen en eigenlijk ook wel mijn voorbeelden. Ze hebben een verfijnde (ietwat luxueuze) smaak wat betreft kleding, interieur en eten en ik merk dat het mijn smaak ook een beetje beïnvloedt. Ook vind ik het altijd weer knap hoe ze in korte tijd opeens een stuk of acht boeken uit de grond weten te stampen, waarvan ik denk ‘die wil ik hebben!’ Claudette en Annemarieke zijn allebei een tikkeltje chaotisch, maar dan kan ik soms een helpende hand bieden.’

Felisha en Lisa
Felisha en Lisa (rechts) op Snor’s kantoor

Hoe ziet een Snor-werkdag er gemiddeld uit?
‘Een Snor-dag verschilt enorm. Maar het houdt voor mij in dat ik in ieder geval orders van onze lifestyle-verkoopkanalen verwerk. Daarnaast zijn er allerlei losse klussen, die vaak met spoed gedaan moeten worden. Ik werk voornamelijk halve dagen, dus probeer in vier uur alles gedaan te krijgen, maar dit lukt niet altijd dus blijf ik soms wat langer. En dat onder het genot van veel kopjes koffie, glazen thee en tosti’s.’

Van welk boek van Snor krijg je maar geen genoeg?
Mijn lievelings is het boek Yvestown in de keuken. Het is een mooi, groot boek met zachte kleuren en leuke illustraties op de cover. De keukens uit het boek vind ik erg inspirerend en de recepten zijn lekker en gemakkelijk te maken. Ik heb de Victoriaanse sponscake misschien al wel drie keer gemaakt, nomnomnom!’

En wat doe je als je niet voor Snor werkt?
‘Naast Snor werk ik als coördinator eindredactie bij 3voor12/Utrecht. Ik pak ingezonden artikelen op, redigeer ze en zet ze online. Daarnaast coördineer ik de rest van de eindredactie. Ook zit ik nog in de redactie van het academische studentenblad BLIK, waarbij we elke week vergaderen en ingezonden papers bespreken. Naast muziek is mijn grote hobby dans; ik volg zoveel mogelijk danslessen per week van hiphop tot house en afro, maar heb daar helaas niet altijd tijd voor. Ten slotte lees ik veel, volg ik altijd wel een serie (op dit moment de cartoon Adventure Time) en drink ik graag koffie in een van de leuke koffietentjes in Utrecht.’

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.