Floors uitagenda: Food Parade in Amsterdam en Culturele Zondag in Utrecht

Heb je de eerste werkweek van januari overleefd? Tijd voor een welverdiend weekend leuke dingen doen en luieren!  Ik schuif morgen aan voor een nieuwjaarsdiner met vijf vriendinnen. Lekker koken met z’n allen en heel veel bijkletsen. Als je nog geen flauw idee hebt wat je dit weekend gaat doen, help ik je een beetje op weg. In Amsterdam is een leuk event voor lekkerbekken: Food Parade. In het centrum van Utrecht vindt weer de Culturele Zondag plaats met veel activiteiten. Of ga je liever met de kinderen het bos in? Anyway: goed weekend!  Openingsbeeld: Staatsbosbeheer.

Vrijdag 9 januari

Food Parade
Denk je dat festivals met foodtrucks alleen in de zomer op de agenda staan? Echt niet! De mensen achter Essen en Het Hoofdgerecht, twee foodevents in Amsterdam, zijn een ster in het geven van eetfeestjes. Dit weekend bundelen ze hun krachten en vindt Food Parade plaats in de winterproof binnentuin van Het Sieraad en Edel aan de Postjesweg. Denk: foodtrucks, bandjes, theateracts, bingoshows, dansen, kelners op rolschaatsen en heel veel te happen. Op zondag mogen je mini-me, neefjes, nichtjes en buurtkinderen mee; er zijn aangepaste mini-porties, kliederworkshops en speciale activiteiten voor kinderen. Gratis entree tot 20u, daarna € 10.

Food Parade

Zaterdag 10 januari

Op pad met de boswachter, door het hele land
Het mag dan winter zijn, in de natuur is nog genoeg te beleven. Dit weekend organiseren Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten weer veel excursies voor volwassenen en kinderen. Ik moet er zelf niet aan denken, maar je kinderen hebben misschien altijd al een uilenbal willen uitpluizen? Dat kan! Ontdek welke dieren een winterslaap houden en wie de hele winter wakker blijven. Of beklim een oude watertoren in Nationaal Park Weerribben-Wieden in Overijssel. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de websites van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Winterexcursies
Foto: Staatsbosbeheer

Zondag 11 januari

Zomaar op zondag, Deventer
Het Havenkwartier in Deventer is een plek om in de gaten te houden. En ik kan het weten, want ik kom er vandaan! Het is een rauw stukje Deventer met oude industriële panden waar op creatief gebied veel gebeurt. In een oude opslagloods zit restaurant DOKH20, het kloppende hart van het Havenkwartier. Zondag treden hier een aantal bands en koren op om het nieuwe jaar muzikaal in te luiden. Bring it on! Gratis toegang

DOKH20

Culturele Zondag, Utrecht
Eens in de paar maanden wordt in Utrecht een Culturele Zondag georganiseerd. De Utrechtse cultuursector presenteert zich op die dagen aan het publiek door middel van lezingen, workshops, demonstraties en voorstellingen. Ik ga graag naar de Culturele Zondagen, want het is een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe dingen te proberen of ergens binnen te kijken. Zo volgde ik al eens een workshop pintxos maken in Instituto Cervantes en luisterde ik naar singer-songwriters in het Paushuize, een van de oudste huizen in het centrum van Utrecht en gebouwd door de enige paus die Nederland ooit heeft gekend. Een greep uit het programma van aanstaande zondag: NK Slow Biking in het Stadskantoor, theater in stadskasteel Oudean, workshop tapas maken bij Instituto Cervantes en voorstelling Cycling Circus in de Winkel van Sinkel. 12 tot circa 18u

Culturele Zondagen