Sue is good for you: Sue the Night

Foto: Jilles van Kleef

Snor loves Sue!

We houden van Sue Doeksen die onze boeken Vrolijk in 3,5 maand en de Snorgidsen van mannen en vrouwen van 50+ heeft geïllustreerd (lees hier ons interview met avonturier Sue Doeksen). Maar we houden ook van Sue the Night: een leuk Haarlems bandje/singer-songwriter die muziek maakt waar je in 3,5 minuut vrolijk van wordt.

Sue the NIght is een jong en fris indie-popbandje met Suus de Groot aan het hoofd. Meteen vanaf het begin werd ze al opgemerkt en belandde ze in 2011 in de finale van de Grote Prijs. Een jaar later deed ze ook mee met de Popronde. Inmiddels is Sue the Night door 3FM geselecteerd als Serious Talent en maakt ze zich klaar voor haar optreden op Eurosonic/Noorderslag volgende week. Eind deze maand kunnen we de debuutplaat Mosaic verwachten. Het behelst naar eigen zeggen “een combinatie van roots en indie-pop. Een mix van singwriters uit de jaren ’60, ’70 (Neil Young, Fleetwood Mac), de synthpop van de 80s (Madonna), tot vernieuwende sound van nu (Dirty Projectors, Arcade Fire, Bon Iver.)” Een hele mond vol dus.

In september kwam hun eerste single ‘Top of Mind‘ uit die al regelmatig op de radio wordt gedraaid. Volgende week verschijnt de tweede single ‘The Whale’ en de komende tijd zullen ze kleinere podia in Nederland aan doen. Kijk op de website of facebook van Sue the Night om te zien waar ze allemaal spelen en ga ze zien want Sue is good for you!