Floors uitagenda: Pure Markt in Amsterdam en Kids Only op het IFFR in Rotterdam

Mijn weekendplannen werden vorige week in de war geschopt door de griep. Een hardnekkig griepje, want ik ben nog steeds niet beter. Mijn hoogtepunt van dit weekend zal wel weer Boer Zoekt Vrouw op zondagavond worden. Heel ernstig. Enfin, mijn tijd komt wel weer. Jij kunt dit weekend natuurlijk wel vol overtuiging vieren! In deze uitagenda gaan we van Meppel, naar Utrecht en via Amsterdam naar Rotterdam. Je kunt naar de Pure Markt die eigenlijk een winterslaap houdt, maar eenmalig een uitzondering maakt of lekker films kijken met je kinderen op het Internationaal Filmfestival Rotterdam. Veel plezier!

Zaterdag 24 januari

Let’s Go Wild, Amsterdam
Bij Restaurant-Bar Herengracht aan, inderdaad, de Herengracht gaat dit weekend een wild zwijn aan het spit. Ze organiseren zaterdag Let’s Go Wild en spreken ons aan op ons oerinstinct. Even zoeken hoor! In de verwarmde binnentuin van het restaurant staan vuurkorven en kun je onder een dierenvelletje kruipen, terwijl het wilde zwijn boven een grote grill langzaam gaar wordt. Denk: grote pullen bier, oer-shots en muziek. De binnentuin ziet er wat mij betreft erg aangenaam uit en als het nog gaat sneeuwen (duimen!) is het plaatje helemaal compleet. € 35 p.p. excl. drank, meer info bij Restaurant-Bar Herengracht

Let's Go Wild

Van Onze Tafel Open Studio Dag, Meppel
Als je in het noorden van het land woont, ken je ontwerpstudio Van Onze Tafel misschien wel. Krista en Erica zijn het gezicht achter Van Onze Tafel, dat veel meer is dan alleen een studio. Ze hebben een webwinkel waarin ze eigen ontwerpen, papierwaren en opgeknapte meubels verkopen, organiseren regelmatig creatieve workshops en markten. Dit weekend houden ze Open Studio en kun je een kijkje nemen op hun werkplek, shoppen en meedoen aan een workshop vintage servies beschilderen (kosten € 10 incl. materiaal, koffie/thee en wat lekkers). Wel even van tevoren opgeven! Industrieweg 5, Meppel

Van Onze Tafel

Zondag 25 januari

Pure Markt, Amsterdam
Eigenlijk houdt de Pure Markt een winterslaap, maar op uitnodiging van tuincentrum Intratuin (naast vaste stek Park Frankendael) wordt er dit weekend toch een markt georganiseerd. Bij de Pure Markt kun je lekker eten, drinken en je weekendboodschappen doen. De markt is zoals je van ze gewend bent, alleen wat kleiner (maar toch nog 50 kramen!). En je kunt meteen even wat inspiratie opdoen tussen het groen voor als het straks weer voorjaar wordt. Zaterdag 10-18u, zondag 12-17u.

Pure Markt

Kidsmiddag op het Internationaal Filmfestival Rotterdam
Ieder jaar probeer ik wel een of meerdere films te bekijken op het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR). Ik hou van films en op dit soort festivals zie je wat anders dan in de bioscoop. Zondag is er Kids Only, een festivaldag die wordt georganiseerd voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Heel erg leuk om met je kinderen, kleinkinderen of neefjes en nichtjes naar toe te gaan! Er is een ochtend- en dagprogramma. ‘s Ochtends kijk je samen korte films en ga je lunchen, in de middag zijn er workshops die gaan over muziek en geluid en kunnen de volwassenen naar een IFFR-film. Aan het eind van de middag komt iedereen weer samen en worden de resultaten van de workshop bekeken. Dagprogramma: €16,50 voor kinderen, € 23,50 voor volwassenen. Ochtendprogramma:  € 8 voor kinderen, €11 voor volwassenen.
 
Kids Only
Beeld: Internationaal Filmfestival Rotterdam / Nichon Glerum

Festival Mooie Woorden, Utrecht
Als tekstschrijver hou ik natuurlijk van mooie woorden en teksten. Daarom ben ik erg nieuwsgierig naar het Festival Mooie Woorden, dat zondag in Café Hofman wordt gehouden. Ze hebben een aantal ‘literaire bazen’ van stal gehaald, die je gaan verrassen met spoken word, proza en muziek. Ik ben benieuwd! 15-17u, gratis.

Festival Mooie Woorden