Have youself a Flawless catwalk

Deze week staat in het teken van fashion; in Amsterdam is de Fashion Week neergestreken en dit weekend staat de RAI vol designers en kleding bij de Modefabriek. Tijd dus voor het ultieme catwalk nummer! Hoewel bij modeshows vaak house-achtige loungenummers wordt gedraaid, of juist een verrassende, catchy poprockbandje speelt, gaan wij voor de rechttoe rechtaan catwalktune. En wiens muziek past daar nu beter bij dan die van the Queen of pop en fashion: Beyoncé.

‘Flawless’ is net als Beyoncé’s laatste album Beyoncé zogezegd een feministisch statement. Zo is in het nummer de speech ‘We Should All Be Feminists’ van Chimamanda Ngozi Adichie te horen. Adichie is een Nigeriaanse schrijfster die in de speech  pleit voor gelijkwaardigheid tussen man en vrouw. Dit doet Beyoncé ook, maar dan op een andere, vaak seksuele manier. In de ‘Flawless Remix’ met is Adichies speech zelfs vervangen door rap van Nicki Minaj, wat dan weer een stuk vrouwonvriendelijker is. Wij blijven lekker bij het origineel.

Jezelf overtuigen dat je flawless bent, is onmisbaar op de catwalk. Maar even oefenen is nooit mis. Maak voor jezelf thuis een denkbeeldige catwalk en kleed je in je meest fabulous pakjes. Probeer met een strak loopje en onverschillige gezichtsuitdrukking de denkbeeldige Beyoncé te overtuigen van je looks. Be flawless!

Dit bericht is gepost in Muziek. Bookmark de link.