Snorfestival: Roos Rebergen (van Roosbeef) krijgt een Snor

Wat is een festival zonder feest en wat is feest zonder muziek? Dat dachten wij ook. Daarom hebben we iets geweldigs geregeld voor het Snorfestival: een optreden van Roos Rebergen! Roos van Roosbeef verzorgt in de middag een kort optreden en zal aan het einde het festival feestelijk afsluiten, zoals alleen Roos dat kan.

In 2008 debuteerde Roosbeef met de plaat Ze willen wel je hond aaien maar niet met je praten, met daarop de singles ‘Te heet gewassen’ en ‘Onder invloed’. In 2011 kwam Omdat ik het wil uit en onlangs is haar derde album Kalf geboren. De muziek is kenmerkend door de opvallende Nederlandse teksten, waarin Roos het dagelijkse leven op een typerende maar toch herkenbare manier beschrijft.

Veel van de nummers gaan ook over haarzelf, zoals op het album Kalf. Roos: “Kalf is in het Belgisch een hard scheldwoord, maar hier gebruiken we het meer in de vorm van ‘dom kalf’. In sommige liedjes ben ikzelf het kalf, dat vind ik leuk.” Verder staat kalf voor nieuwe geboorte en vindt Roos het mooie letters. “Ik ga er wel een keer mee stoppen hoor, om over mezelf te schrijven, het is wel een keer op denk ik”, aldus Roos. Maar haar liedjes gaan eigenlijk niet alleen over haarzelf: “De kunst van teksten schrijven vind ik, is dat je iets persoonlijks schrijft, maar dat het iedereen wat aangaat. Niet alleen mijn vrienden of mijn familie, maar iedereen moet het aangrijpen alsof het over hen gaat. Het hoeft niet over Roos Rebergen te gaat, het gaat misschien weleens over mij, maar het is vooral het gevoel en de situatie die iedereen meemaakt. En het is de kunst om dat te doseren.”

Snorfestival

Roos woont al een aantal jaar, met haar twee katten en bejaarde hond Bert, in België. Misschien omdat ze altijd verliefd werd op Belgische mannen, misschien om te ontsnappen aan het Nederlandse muziekdorp. De meeste bandleden wonen tevens is België. En het resultaat mag er zijn.

Op het Snorfestival staat Roosbeef zonder band, dus solo als Roos Rebergen. Roos: “Ik vind het geweldig als ik alleen optreed, en als ik alles kan doen wat ik wil. Als ik alles in mijn eigen macht heb. Soms gebeurt het dat je alles onder controle hebt, dat de mensen lachen of niet lachen, en dat je ze kunt regisseren eigenlijk. Dat is een fantastisch moment en heel bijzonder als het lukt.”

Wij vinden het ook fantastisch en we kunnen niet wachten op haar optreden tijdens het Snorfestival.
Houd onze site in de gaten voor nieuws over het Snorfestival.

Koop hier je Snorfestivalticket

Snorfestival

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk ook dit mooie filmportret van Roos Rebergen gemaakt door Isabelle Renate la Poutre