Snor uitagenda

We kunnen dit weekend genieten van lekkere en gezellige foodtrucks in Amsterdam of Scheveningen, boeken en spellen scoren voor een prikkie in Rotterdam en dansliefhebbers kunnen de kunst bekijken en leren in Den Haag. En dat stormachtige weer is geen punt, alle uitjes in deze Snor uitagenda zijn binnen.

Openingsbeeld: Food Soul Festival

Amsterdam: Food soul festival

Dit indoor festival is zeker een bezoekje waard als je houdt van lekker eten en soul muziek; deze twee worden samen gemixt op het Food Soul Festival in Amsterdam. Er staan ruim 25 foodtrucks voor je klaar met lekkere hapjes en fijne wijntjes of ambachtelijk gebrouwen biertjes. De soul vibes komen van The Candyman Rhythm en Jack Jukebox vanuit de Vinyl Mobile. Wil je de heupen losgooien? Geen probleem, er is gewoon een dansvloer. En voor een kaartje hoef je niet in de buidel te grijpen, de entree is namelijk gratis.

foodsoulfestival amsterdam uitagenda snor
Beeld: Food Soul Festival Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 29 januari (16:00-00:00), zaterdag 30 januari (12:00-00:00) en zondag 31 januari (12:00-23:00). Waar: de Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231, 1021KP Amsterdam. Klik hier voor meer info. 

 

Den Haag: Holland Dance Festival

Dansliefhebbers kunnen tot en met 20 februari een bezoekje brengen aan het Holland Dance Festival in Den Haag. Duik in de danswereld met voorstellingen, workshops, meet&greets, discussies en afterparty’s. Gedurende deze drie weken worden er bijna vijftig dansproducties gepresenteerd uit acht verschillende landen. Om een workshop te volgen hoef je heus geen pro te zijn, ze zijn er op alle niveaus en voor verschillende leeftijden. Geen excuus dus meer om met de voetjes van de vloer te gaan.

dance festival holland dance snor uitagenda
Beeld: Holland Dance
Wanneer: Vrijdag 28 januari tot en met zaterdag 20 februari. Het festival vindt plaats in verschillende theaters in Den Haag: Korzo Theater, Zuiderstrandtheater, Theater aan het Spui, Het Atrium Den Haag. Prijzen verschillen per voorstelling. Klik hier voor meer info hierover en het bestellen van tickets en klik hier voor meer info over het festival.

 

Scheveningen: Reizende Sterren Foodtruck Festival 

Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 januari vindt het Reizende Sterren Festival op De Pier in Scheveningen plaats, waar het benedendek is omgetoverd tot een overdekt Urban Festival terrein. Naast heerlijk eten en drinken, wordt de aandacht ook gelegd op kunst en muziek. Je vindt hier dan ook een mix van food, art & music. Er draaien verschillende Dj’s, bandjes treden op, kunstenares Nynke Lith laat je kennis maken met haar 3D objecten en The Hague Street art laat je de wondere wereld van graffiti zien. Naast bezichtigen kun je ook zelf aan de slag, zo kun je jouw eigen street art bag maken of je eigen worst leren maken.

reizende sterren foodtruck festival snor uitagenda
Beeld: Reizende Sterren Foodtruck Festival
Wanneer: Vrijdag 29 januari van 16:00-23:00, zaterdag 30 januari van 12:00-23:00 (afterparty van 23:00-3:00) en zondag van 12:00-21:00. Waar: DePier, Strandweg, 2586JK, Scheveningen. Entree: €2,50 aan de kassa, kinderen onder de 1.20m hebben gratis toegang. Tickets voor de verschillende workshops en lezingen kun je hier bestellen. Klik hier voor meer info. 

 

Rotterdam: Boekenfestijn

In de Ahoy Rotterdam vind je nog tot en met zondag 31 januari het Boekenfestijn met meer dan een miljoen boeken, puzzels, spelletjes en verschillende hobby-artikelen. De boeken zijn bijvoorbeeld restvoorraden, geïmporteerde of licht beschadigde artikelen waardoor ze tot wel 90% korting hebben. Er is voor ieder wat wils, van sprookjesboeken tot kookboeken. Voor studenten en scholieren zijn er onder andere woordenboeken, atlassen en wetenschappelijke boeken voor een prikkie te scoren. Kan je er niet bij zijn? Misschien staat jouw boek wel in de webshop van het Boekenfestijn.

boekenfestijn ahoy rotterdam snor uitagenda
Beeld: Boekenfestijn Rotterdam
Wanneer: Van donderdag 28 januari t/m zondag 31 januari. Openingstijden: 10:00-21:00, zondag: 10:00-18:00. Waar: Ahoy Rotterdam, Ahoyweg 10, 3084 BA, Rotterdam. Gratis entree. Meer info vind je hier