ABC Holland

 

Van Bitterbal tot Koningsdag, van Normaal doen tot Gezellig. In het boekje ABC Holland dat op Koningsnacht is verschenen bij Uitgeverij Snor, vind je 26 redenen waarom Nederland het leukste, gekste en vreemd genoeg meest normale land ter wereld is. Met illustraties van Sue Doeksen.

Schermafbeelding 2019 06 28 om 11.43.50Toeristenmeuk
Delftsblauwe toeristenmeuk is er genoeg, net als boeken over Nederland. Die boeken leggen vaak de nadruk op de al bekende Nederlandse highlights; tulpen, drop en dijken. Maar een mooi geïllustreerd boekje met humoristische teksten, die Nederland laat zien hoe het écht is, dat was er nog niet. Vonden wij althans. En dus maakte de leukste uitgeverij van Nederland dit boekje.

Het échte Nederland
Tulpen, drop en klompen, meer weten buitenlanders vaak niet over Nederland. Met ABC Holland leren ze het échte Nederland kennen. Met de F van Fashion Models: Nederland is immers een van de landen die de beste en meeste supermodellen leveren, A van agenda: je moet ruim van tevoren een afspraak maken voor een borrel, en X van XTC: ons grootste exportproduct. Inclusief een gezellige verjaardagskaart voor Willem- Alexander. Nu hoef je nooit meer te prakkiseren wat je die zakenrelatie of buitenlandse vriend cadeau zult doen.

Schermafbeelding 2019 06 28 om 11.44.09

Over de makers
De teksten zijn van Steve Korver, een Canadese journalist en copywriter die al jaren in Nederland woont.
De illustraties zijn van de Nederlandse illustrator Sue Doeksen. Ze werkte voor verschillende internationale klanten als Ikea, het Openbaar Vervoer in Stockholm en Flow Magazine. Ze doceert illustratie aan de HKU in Utrecht. Sue illustreerde voor Uitgeverij Snor onder andere de titels Cheerful in 3,5 months en We love You (Vriendenboek voor Volwassenen). Meer van Sue zie je op haar Instagram