Friendshipbook for Backpackers

Al die leuke, lieve, grappige mensen die je ontmoet tijdens verre reizen. Je maakt selfies met elkaar en whatsappt nog eens als je thuis bent. Hoe leuk zou het zijn om een fysieke herinnering aan al die mensen te hebben, dacht backpacker Cerina de Troije. En nu is het er: ’s werelds eerste Friendship Book for Backpackers. De illustraties zijn van Saskia Rasink.

StancePhotography Backpackbook 13foto door Stance Bouwmeester

Kikkerlandje
Tijdens haar laatste reis bedacht Cerina dit vriendenboek waarin 25 tijdelijke reisgenoten hun favoriete eten, gekke tips voor de ‘next stop’ of gewoon iets over zichzelf in kunnen opschrijven.

Zodat je eenmaal terug in ons koude kikkerlandje dit vriendenboek lekker door kunt bladeren en langzaam alle ontmoetingen weer de revue laten passeren. Het boek is in het Engels, zodat je vrienden uit de hele wereld erin kunt laten schrijven.

Tastbare herinneringen
Waarom dit boek er moest komen? Cerina: “Tijdens mijn meest recente reis realiseerde ik dat ik weinig tastbare herinneringen had aan mijn reis. Natuurlijk had ik foto’s, zag ik mensen op social media, maar ik wilde meer: iets tastbaars, dat me zou helpen herinneren aan mijn reizen en aan al die vriendschappen die ik had opgedaan. Iets dat voor altijd bewaard kan blijven, ook als er in de toekomst weer heel andere social media zijn. Zoals een poëziealbum, een van de meest tastbare en persoonlijke eigendommen uit mijn jeugd.”

StancePhotography Backpackbook 9foto door Stance Bouwmeester

Over de makers
Cerina de Troije studeerde Taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht en als ze niet werkt als assistent reist ze om de wereld te ontdekken. Op dit moment is ze net terug van een reis in Zuid-Amerika. Ze zou het geweldig vinden als ze op haar volgende reis een vriendschap sluit met iemand die haar vraagt in zijn/haar Friendship Book for Backpackers te schrijven. Haar droom is om reizen en werken te combineren

Saskia Rasink is een freelance illustrator. Je kunt haar werk het beste omschrijven als grafische, kleurrijke landschappen, vol met details. Vaak worden haar illustraties vergeleken met oude, grafische illustraties uit de jaren ’50 en ’60, maar dan met een moderne twist.  Ze is geïnspireerd door natuur, landschappen en steden. Deze onderwerpen vind je veel terug in Saskia’s werk. Ze werkt voor klanten over de hele wereld, zoals Nordstrom, Google, Vanity Fair, iAmsterdam, KLM airlines, American Express, Knight Frank and Bruxelles Airlines. Meer werk van Saskia zie je oa op haar instagram.

Het Friendshipbook for Backpackers is uiteraard te koop in onze webshop.