Snor weekendtips! Met o.a. het Vissch festival, daktuin en de Swan markt

Elke vrijdag schotelen wij je de Snor weekendtips ofwel de leukste festivals, foodevents, creatieve markten en culturele evenementen voor. De zomer mag dan bijna ten einde zijn; dat mag de pret niet drukken. De keuze is reuze dit eerste weekend van september!

VRIJDAG 5 SEPTEMBER

Vissch festival in Scheveningen
Vlakbij de haven en de visafslag van Scheveningen vindt dit weekend Vissch Festival plaats. Je kunt er lekker een harinkje happen, maar ben je niet zo van het stil zitten dan kun je ook leren hoe je een vis fileert. Laarzen en visnet mee, want kinderen kunnen sieraden maken van zee afval en vissen vangen op het havenstrandje. € 5 entree, kinderen t/m 10 jaar gratis. 

Daktuin in Utrecht
Als je geen student bent, heb je op De Uithof in Utrecht niets te zoeken zou je denken. Dat heb je mis! Op het dak van de parkeergarage naast de Universiteitsbibliotheek is een bloeiende en bruisende daktuin verstopt. Er vinden allerlei activiteiten plaats. Vanavond is er bijvoorbeeld een biologische wijnproeverij. De daktuin is nog t/m 19 september geopend.

ZATERDAG 6 SEPTEMBER

Pop-up restaurant Maal Tien
Tien koks, tien menu’s, tien acts, verspreid over tien dagen tussen september en november. Dat is Maal Tien, een pop-up restaurant in een loods in Utrecht waar een aantal topkoks zorgen voor een verrassend diner. Aanstaande zaterdag is het de beurt aan chefkok Remco van der Weert van restaurant Goesting. Een menu kost € 29,50. Kijk op de facebookpagina voor de laatste info.

Maal Tien Pop Up restaurant

Bacchus Wijnfestival in Amsterdam
Wijn heeft de hoofdrol op het Bacchus Wijnfestival dat van 5 t/m 7 september wordt gehouden in het Amsterdamse Bos. Is een lekker slobberwijntje niet zo aan jou besteed? Je kunt ook aanschuiven aan de lange tafels van Etikkete; die intieme diners op toffe locaties organiseren, een vorkje prikken bij een van de mobiele keukens of een dansje wagen op de deuntjes van de dj’s. Entree € 12,50

Bacchus Wijnfestival

ZONDAG 7 SEPTEMBER

Sunday Market in Amsterdam
Na een lange, zwoele zomer is de Sunday Market terug van weggeweest bij de Westergasfabriek. Een fijne markt om op je dooie akkertje overheen te wandelen. Koffietje hier, wat shoppen daar. 12.00 tot 18.00 uur. Entree gratis. 

Dobber Theater in Utrecht
In het kader van het Utrechts Uitfeest kun je zondag wel op een hele bijzondere manier door Utrecht varen. Het Dobber Theater is een gratis boottocht, waarbij je gedurende de route wordt verrast met muziek en theater. Kies een van de drie theaterstukken en laat je meevoeren van het Ledig Erf tot het Willemsplantsoen. De Love Boat is er niets bij!

Dobber Theater

Swan Markt in Den Haag
Bij de Swan Market zit je altijd goed. Is het niet om al die toffe woonaccessoires, vintage meubels, betaalbare kunst en handgemaakte accessoires te shoppen, dan wel om te genieten van de foodtrucks en live muziek. 12.00 tot 18.00 uur. Entree gratis.

Swan Market
Beeld: De Fotomeisjes

Fenix Food Factory in Rotterdam
Rotterdam is een fijn, nieuw initiatief rijker: de Fenix Food Factory. Een culinaire broedplaats; om boodschappen te doen, te leren hoe producten worden gemaakt en ambachtelijke smaken te ervaren. Op zondag kun je brunchen onder het genot van een klassiek concert of later op de middag aanschuiven bij de bbq en luisteren naar goede jazz.

Organiseer je een leuk evenement of heb je tips? Mail dan naar floor@dewereldvansnor.nl.