Free printable: herfstwandeling op de Veluwe

Vroeger moest ik op zondag verplicht mee wandelen. Ik deed zelf liever iets anders,  maar tegenstribbelen had geen zin. Tegenwoordig ga ik vrijwillig een frisse neus halen. Een paar jaar geleden was ik in het najaar in Amerika en sindsdien weet ik wat een Indian Summer is. Doe mij ook maar zo’n herfst in Nederland!

Op de herfst moeten we nog even wachten, maar het bos is het hele jaar door mooi, natuurlijk. Tenminste dat vind ik. Ieder seizoen is er wel iets moois ergens te zien of te beleven. Zo is het nu de tijd van de burlende herten. Ik weet niet of je dat weleens gehoord hebt, maar het is echt indrukwekkend. In de maanden september en oktober worden er overal bronstexcursies georganiseerd.

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de auto pakken en op de bonnefooi  naar een plek gaan waarvan je weet dat er herten zijn. Voor het boek ‘Op stap in herfst en winter’ vertrokken Annemarieke en Gerard op een zonnige namiddag naar De Hoge Veluwe. Het meeste kans iets te horen en te zien heb je namelijk bij zonsondergang. Als de zon onder is, moet je helaas wel het park uit zijn, dus veel tijd heb je niet. Sowieso is de Hoge Veluwe een prachtig park om rond te wandelen, maar toen het geluid van de loeiende mannetjesherten te horen was, werd het extra spannend. De plek was makkelijk te vinden, door het geluid te volgen, maar ook de andere auto’s. De kinderen hebben het er nog over!

Meer info over bronstexcursies:

Hieronder vind je een herfstwandeling uit het boek Op stap in herfst en winter. Print ‘m uit en neem ‘m mee tijdens je wandeling. Veel plezier!

Op stap - herfstwinterboek

Herfstwinterboek 2