Even voorstellen: Floor Roelvink

Even voorstellen: onze razende weekendrepporter Floor Roelvink (nee, geen familie van Dries)

 

floor

Dit is d’r dus. Behalve knap van buiten, ook nog van knap van binnen. Want Floor weet alle inside adresjes van de leukste steden en dorpen in Nederland en de wereld. Niet zo gek dus dat we haar vroegen om hier de weekendagenda bij te houden. Vanaf nu zal zij ieder weekend vertellen wat er te doen is en wat we echt niet mogen missen.

Ha Floor! Wat ben je aan het doen?

Hoi! Ik heb net mijn adressenboekje met visitekaartjes binnenstebuiten gekeerd voor Annemarieke en Claudette. Het is namelijk zo dat ik nooit een toffe winkel, geweldig restaurant of goed koffieadres verlaat zonder dat ik een kaartje heb meegenomen. Ik verzamel ze allemaal in mijn boekje (dat inmiddels een beetje uitpuilt) en als iemand mij vraagt naar een leuke tip in, zeg, Sexbierum of Schoorl, dan heb ik altijd een adres paraat.

 Hoe heb je Annemarieke en Claudette eigenlijk leren kennen?

Voor mijn werk bij het tijdschrift 101 Woonideeën ben ik ooit op bezoek geweest bij Uitgeverij Snor. Achter zo’n gekke naam, moesten wel een paar ontzettend leuke mensen zitten. Ik had al een paar van hun boeken in mijn bezit en geef ze nog steeds vaak cadeau. Ik vind het zo leuk dat ze met een knipoog zijn gemaakt en een glimlach op je gezicht toveren. En oh, dan vergeet ik de mooie vormgeving nog helemaal! Het interview ging goed, maar ik kon er af en toe geen touw aan vastknopen zo enthousiast waren Annemarieke en Claudette. Als de een vertelde over een boek dat ze net hadden gemaakt, kwam de ander weer met een ontzettend grappige anekdote. Toen ik na een paar uur de deur uitstapte, zat ik vol met inspiratie en energie, had ik een notitieboekje vol met leuke uitspraken en een lamme hand van het schrijven!

Hoe kan het dat jij zoveel van die adresjes kent?

Als ik ergens koffie wil drinken of trek heb, ga ik niet zomaar bij de eerste de beste plek zitten. Ik zoek net zo lang tot ik iets leuks heb gevonden. Ik denk dat mijn gezelschap daar soms wel een beetje moe van wordt … Ook al heb ik nog niets gegeten, voor mij betekent een mooi ingerichte zaak al de helft van het plezier. Als ik in het buitenland ben, heb ik alle reisgidsen al uitgeplozen en online en op Instagram gezocht naar leuke adressen. Zo liep ik een paar maanden geleden op een zondagochtend met vriendinnen door een ietwat verlaten buitenwijk van Turijn. We waren op zoek naar een fietsmaker waar je ook goed kon brunchen, tenminste, dat had ik ergens gelezen. De wijk nodigde niet echt uit om verder te lopen, maar drie kwartier later hadden we het eindelijk gevonden. Er stond een enorme wachtrij, maar inmiddels hadden we zo’n trek dat we op de stoep alvast een cappuccino dronken. Oh ja, het zaakje heette trouwens Pai Bikery en was een echte aanrader! http://www.paibikery.com/

 Favoriete stad en plek?

Poeh, moeilijk! Moet ik echt kiezen? Ik ben onlangs in Barcelona geweest en daar kon ik nog geen 100 meter lopen of ik zag al weer iets waar ik naar binnen MOEST. Op een avond aten we in een onopvallende straat onder de Montjuïc, iets uit het centrum. De hele straat zat vol met leuke tapas- en pintxobarren, dus we hopten van de ene naar de andere bar. Er waren alleen maar Spanjaarden en voor een hapje en een drankje betaalde je een paar euro. Daar had ik het ultieme Spanje-gevoel! Ik heb nog veel meer favoriete adressen in Barcelona, maar die zal ik later misschien nog wel eens vertellen.

De straat heet Carrer de Blai.

Ben je ook nog weleens thuis?

Niet vaak meer, haha. Volgende week vertrek ik naar Bali waar ik drie weken ga rondreizen. Ik verheug me op de eenvoudige bamboehutjes waar we gaan slapen en de prachtige natuur. Mijn vriend zei al: ‘Daar zijn niet zoveel koffietentjes en restaurants Floor ….’. Ik denk dat ik het wel overleef!

Wat doe je het liefste als je thuis bent?

De spaarzame keren dat ik thuis ben, schuif ik mijn meubels van hot naar her. Ik woon klein en kom eigenlijk altijd ruimte tekort. Door mijn werk bij 101 Woonideeën kom ik heel veel mooie spullen tegen en kan ik het vaak niet laten om iets te kopen. Alleen waar moet ik het dan weer kwijt … Ik hou van lekker eten en gelukkig heb ik een XL-keuken waar ik regelmatig kook voor vrienden en familie. Ik heb een kleine houten tafel die ik met etentjes van de muur schuif, zodat er net vier mensen aan passen. Dat soort avonden vind ik heel erg gezellig en dat je een paar keer tegen de benen van je buurman stoot, maakt dan niet uit.