Bijna weekend!

Elke vrijdag schotelen wij je de leukste festivals, foodevents, creatieve markten en culturele evenementen voor. Dit weekend belooft prachtig te worden met heerlijk nazomerweer. Dus trek je buitenkleed nog even uit de wasmand en plof met je kinderen neer bij het Food Truck Festival in Den Haag, ga tomaten gooien voor het goede doel op de Dam in Amsterdam, kijk naar het Anti-Kater Theater in Utrecht of kies voor een van de andere leuke uitjes!

12 SEPTEMBER

Food Truck Festival Trek in Den Haag
Als je ergens een oppas voor moet regelen, dan is het wel voor Food Truck Festival Trek. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het een aanrader is! In Utrecht, waar het festival een paar weken geleden zijn vuurdoop had, was er aan unieke mobiele keukentjes geen gebrek. Ik kon niet kiezen en heb gewoon overal een klein hapje gescoord. Op Trek geen massale toestanden zoals op de Rollende Keukens in Amsterdam; de sfeer is relaxed en je hoeft niet in een enorme rij aan te sluiten. Fijn, zeker als de zon schijnt! Dus: kies je voor een pizza uit een houtgestookte oven, een dikke vette hamburger of heb je zin in een cocktail uit een kokosnoot? Alles kan! In Den Haag staat zelfs een caravan die omgebouwd is tot een supergave barbershop. Leuk voor manlief. Dus neem je eigen kleedje mee, zoek een goed plekje en geniet van de (misschien wel) laatste zonnestralen. En kan de oppas niet? Dan neem je je kinderen gewoon mee. Wedden dat ze het leuk vinden? Toegang gratis!

Food Truck Festival Trek

Witte de With festival in Rotterdam
In een van de leukste straten van Rotterdam vindt dit weekend het Witte de With festival plaats. Wat er gevierd wordt? De opening van een nieuw cultureel seizoen. Er zijn allerlei theatervoorstellingen, lezingen en feestjes. Kunstenaars en ontwerpers verkopen, zonder tussenkomst van galerieën en Belastingdienst, kunst en mode vanuit hun eigen auto tijdens de carbootsale. Het is helemaal geen straf om er met kinderen heen te gaan. Op zondag kunnen ze leren rappen en plaatjes draaien achter de draaitafel en is er een parcours dat uitkomt bij een alternatieve Rotterdamse kinderdisco. Gers man! (Rotterdams voor gaaf!)

13 SEPTEMBER

Appels plukken op De Olmenhorst in Lisserbroek
Luisteren je kinderen niet meer zodra je over fruit begint? Misschien dat ze te paaien zijn met een wedstrijdje. Op Landgoed De Olmenhorst is het oogsttijd en moeten alle appels en peren worden geplukt. Kijk wie z’n mand het snelste vol heeft, maak de langste appelschil uit één stuk (echt!) of laat je kinderen hun eigen appelsap persen van de net geplukte appels. En blijf je eenmaal thuis toch met de (gebakken) peren en appels zitten? Claudette schreef eerder over een pittige appelchutney die je zelf kunt maken. Kids blij, jij blij! 

Frank Festival in Amsterdam
Op zaterdag kun je lekker nazomeren in op het feestje van Frank in Park Frankendael in Amsterdam. Het festival biedt een podium aan aanstormend creatief talent uit de hoofdstad. Op de website staat: ‘Voor mensen die het ‘massale’ een beetje beu zijn en weer iets kleiners en intiems zoeken. Voor jong, oud en alles daartussen. Ongedwongen, vrij en knus.’ Dat klinkt mij als muziek in de oren! Vanaf € 5, kinderen zijn gratis.

Frank Festival

Design It Yourself workshop in Amsterdam
Even niet met je hoofd, maar met je handen bezig zijn. Dat is zo fijn! Op zaterdagavond kun je in het Conscious Hotel je eigen kussenhoes, canvas shopper of T-shirt bestempelen. Je kunt zelf iets meenemen of gebruik maken van de spullen die aanwezig zijn. 25 als je zelf textiel meeneemt. Anders € 30 (dan krijg je een kussenhoes of canvas tas). Registreer door een berichtje achter te laten op de Facebookpagina. Van 19.30 tot 21.00 uur.

14 SEPTEMBER

Anti-Kater Theater in Utrecht
Heb je zaterdag een zware avond gehad? Daar hebben ze in Utrecht iets op bedacht. Iedere tweede zondag van de maand slaan HAL16 en het Café Theater Festival de handen ineen voor een relaxte en verrassende middag vol theater. Zondag staan er twee one-man shows op het programma. Na de voorstelling gaat de pet rond en kun je zelf bedenken wat je de show waard vond.

Tomatofest in Amsterdam
De Tomatina in de buurt van Valencia in Spanje is een jaarlijks terugkerende happening. Aanstaande zondag kun je op onze eigen Amsterdamse Dam met tomaten smijten. Na het evenement wordt van de overgebleven tomatenpulp verzameld en omgezet in groene energie. Er is ook muziek. Dus een oude shirtje en afgetrapte gympen aan en gooien maar! Lees er meer over op de Facebook-pagina van Tomatofest. Entree € 15.

Pop-up shop en expo in Eindhoven
Reintroduced
is een superleuke online shop die je na dit weekend sowieso even moet bekijken. Op zondag organiseren ze een pop-up shop en expositie in Eindhoven. Je vindt er vintage items, werk van jonge ontwerpers en prachtige wielrenfietsen. Dit in het kader van de open dag op Strijp S, het voormalige bedrijventerrein van Philips dat omgetoverd is tot een industriële en creatieve plek met restaurants, winkels en andere initiatieven. Vandaag zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Genoeg redenen om af te reizen naar Eindhoven!

Reintroduced Pop Up Shop

Dit bericht is gepost in Doe. Bookmark de link.