Plantenliefde

plantenplaatje

Je hebt echt geen hogere cursus plantkunde nodig voor een huis vol kamerplanten. Dat ontdekten we toen we het boekje Ik en mijn Plant maakten. Er bestaat geen moeilijke plant, net als er geen moeilijke mensen bestaan. We leerden dat je gewoon moet kijken welk type mens je bent. En daar een type plant bij zoeken die bij je past. Op ieder potje past een dekseltje, weet je wel. Het bleek nog waar te zijn ook.

Niet dat er bij ons nooit meer planten in huis doodgaan, maar ik zorg er wel iets beter voor. Nou ja, dit is niet helemaal eerlijk. Paul zorgt voor de planten. Ik geef nu de tips: Hebben ze niet een beetje extra Pokon nodig, schat? Of een grotere pot? Ik weet niet precies welke verzorger ik dan ben, of welk type Paul is, maar zolang we planten en elkaar maar liefde, voeding en water geven, zal het wel snor zitten. Met ons. En met die planten.

Ben jij een verzorgend, nonchalant of juist een avontuurlijk type? Doe de quiz op het Snorfestival en ontdek ter plekke welke plant het beste bij jou past. Ontvang live de leukste stylingtips en doe mee aan een wedstrijd Plantenquiz en maak kans op een plant mét hippe pot. Mogelijk gemaakt door Mooiwatplantendoen.nl.

Kijk ‘s wat een mooie plantenplaatjes we op Pinterest verzamelden. Om hebberig van te worden!

Illustratie: Maartje Kuiper, uit het boek: Ik en mijn Plant, dat 21 september tijdens het Snorfestival wordt gelanceerd