Come rain, come shine

dansend in de regen

Na regen komt zonneschijn. Zeggen ze. Maar dat zijn dan van die wijsheden waar we op dit moment niet zoveel aan hebben. Want als het aanstaande zondag gaat regenen, valt ons festival een beetje in het water. We hebben wel een slecht-weernoodplan, hoor. Zo kunnen we in de prachtige spiegeltent van de Parade. En we hebben kraampjes met dakjes erboven. Dus helemaal een pot natte ellende wordt ‘t niet. Maar ik kijk er nu al naar uit dat ik met een ijskoud biertje op het terras kan gaan zitten om de laatste zonnestralen nog even mee te pakken. M’n haar zit supergoed, ik heb gezonde rode konen en geen vlekken op m’n kleren. Claudette, ik en de Snor-crew genieten van de ondergaande zon en kijken terug op een feestelijke geslaagde dag. En dat er dan allemaal vrolijke gezellige mensen bij komen zitten. Die zo genoten hebben van het festival. Dat ik tegen de bediening roep: rondje voor de hele zaak! Dat ziet er in gedachten toch heel anders uit als het geregend heeft. M’n haar in natte slierten om m’n hoofd, per ongeluk op een natte stoel gaan zitten en dus een natte reet. Ik mors hete thee over m’n toch al kledderige broek. Maar ook weer terugkijkend op een geslaagde dag. Want omdat het regende mochten we in de prachtige spiegeltent van de Parade. Een feest op zich. De regen tikte lekker op het tentdoek. Iedereen rende giechelend naar binnen om te schuilen. Warme thee en koffie gingen van hand tot hand. In een hoekje speelde Jesus Evil Highway gezellige bluegrass. Oude vrienden sloegen elkaar hartelijk op de schouder: Hé man, hoe is het met jou! Mensen namen rustig de tijd om alle mooie spullen van de Yvestownfair te bekijken om net dat ene unieke item op de kop te tikken. Overal zaten mensen aan tafeltjes om dingen te leren en/of te horen. De Oppas van het Jaar viel Elsbeth Teeling huilend in de armen. Zo’n mooie fiets had ze nog nooit gezien. Mensen kregen de slappe lach bij de Bingo….

Huhm…, zo beschouwd kan het maar eigenlijk beter wel gaan regenen. Doe ik wel een regenmuts op, vanwege dat haar.

De weersvoorspellingen voor a.s. zondag: ietsje kouder dan de afgelopen dagen; zo rond de 18 graden. Wisselend bewolkt, de kans op een bui is heel klein. Als er regen valt, dan is het zeer waarschijnlijk voor 11-en,  (www.weerwoord.be).