Yvestown fair

yvonne01 yvestown fair

Onze eerste ontmoeting met Yvonne van het blog Yvestown was vorig jaar in onze HeadQuarters aan tafel. Vol vuur vertelde ze over haar boekidee, samen met Roel Vaessen, grafisch vormgever en beste vriend. Ik geloof niet dat er eerder iemand bij ons aan tafel zat die zo enthousiast kon vertellen. Uúúúren en vele potten thee later vertrokken ze weer richting het zuiden. En waren wij het eens over dat boek: Yvestown in de keuken. Voor het boek – dat in maart 2014 uitkwam – ging Yvonne op bezoek bij haar vrienden en hoorde hen uit over hun favoriete recepten, terwijl ze mooie foto’s maakte van de verschillende keukens. Een meesterlijk boek, maar ook enorm bewerkelijk. Yvonne deed alles zelf: ze kookte alle recepten, stylde en fotografeerde en schreef alle teksten en receptuur. Geen wonder dat ze na afloop ‘een beetje moe’ was. Niet dat je er iets van kon merken, hoor. Yvonne praatte nog steeds honderduit: over de leuke ontmoetingen, lekkere nieuwe recepten die ze had ontdekt en de fijne samenwerking met vriend Roel. En over alle nieuwe plannen die ze had. Zoals de jaarlijkse Yvestownfair in haar achtertuin. De creatieve bloggersmarkt waar ze samen met haar bloggersvrienden handgemaakte unieke spullen verkoopt. Een doorslaand succes. Dit jaar kon Yvonne om allerlei redenen de fair niet in haar tuin houden. Ondertussen waren wij bij Snor bezig met de eerste voorbereidingen van ons festival. En ineens dachten we: Hoe leuk zou het zijn als Yvonne haar Yvestownfair gewoon op ons festival houdt! Yvonne werd laaiend enthousiast van het idee en voilà, zondag is het zover. Yvestownfair meets Snorfestival op de Lievelinge. En, Yvonne heeft in de tussentijd ook weer kans gezien samen met Roel een nieuw boek te maken: het Weekend Ontbijtboek, waarvan zondag de primeur. En nee, wij weten ook niet hoe ze dat allemaal doet!