Weerstand verhogende kippensoep

Adriaans Weerstand verhogende kippensoep 21 februari beeld

Wat is het een raar weer, joh. Soort van herfst maar toch ook weer niet. Maakt mij niks uit. Ik doe gewoon net alsof het wel gewoon herfst is. (Nep)open haard, joggingpak en sloffen aan en tomatensoep met ballen in de pan. Vandaag had ik beter deze soep kunnen maken uit de soepkalender, want de twee zonen zijn ziek thuisgebleven. Gezellig, hoor. Lekker gamen en kletsen. En soep eten, dus. Jammer dat ze weer beter zijn.

Adriaan’s Weerstand verhogende kippensoep

2 personen

2 el olie / 2 stengels lente-ui / 1 rode peper, zaad(lijsten) verwijderd, fijngesneden / 500 ml kippenbouillon / 300 g kipfilet, in stukjes / 2 eieren, losgeklopt / sojasaus / peterselie, gehakt

In pan olie verhitten, lenteui en rode peper toevoegen, 2 minuten roerbakken. Bouillon toevoegen, aan de kook brengen, kipfilet erbij doen en 10 minuten laten sudderen. Eieren langzaam toevoegen en deze in losse slierten laten stollen. Soep op smaak brengen met sojasaus en zout en peper en garneren met peterselie.