De beste, makkelijkste brownies ooit

thumb cover Snelle Taartenboek def rgb lr 1024

Het recept voor de eerste brownies die ik maakte, kwamen uit ELLE Eten. Ik maakte ze voor Paul en een vriend, die de Dam-tot-Damloop deden. Het leek me destijd fantastisch om 16 km te kunnen rennen, maar ik dacht dat ik dat nooit zou kunnen. En eerlijk is eerlijk, in die tijd bakte ik liever brownies dan dat ik probeerde een rondje te lopen. Tegenwoordig ren ik én bak ik nog steeds brownies. Goede combinatie, haha. Tenminste als je vaker rent dan brownies eet. Dat is niet altijd het geval, maar goed, ik heb een super recept. En lekker! Dit recept komt uit Het Snelle Taartenboek dat Elsbeth Louis voor ons bewerkte voor de Nederlandse markt. Het hele boek staat vol enorm makkelijke en lekkere taarten en cakes.

Vormgeving van het Snelle Taartenboek is van Studio Boot

Dé brownies

De naam van dit recept zegt eigenlijk al genoeg.

250 gram boter

200 gram pure chocolade, in stukjes

1 theelepel vanille-extract

500 gram kristalsuiker

5 eieren

300 gram bloem

300 gram stukjes walnoot

 Oven voorverwarmen op 180 graden. Bekleed een bakblik van ca. 30 bij 45 cm. met aluminiumfolie, dat je vervolgens invet. Smelt de boter in een grote steelpan op matig vuur. Als die half gesmolten is, doe je de stukjes chocolade erbij. Als de chocolade ook half gesmolten is, haal je de pan van het vuur en blijf roeren totdat alles helemaal is gesmolten. Doe de vanille, suiker, eieren en bloem erdoor en blijf roeren totdat je een glad beslag hebt. De stukjes walnoot erbij doen. Schenk het beslag in de vorm en schraap het goed leeg met een spatel. Strijk de bovenkant glad, als het goed is zit de vorm nu bijna helemaal vol. Bak 25 minuten, of totdat de brownies net stevig zijn. Uit de oven halen en 10 minuten laten afkoelen in de vorm. Omdraaien met behulp van een snijplank of schone bakplaat en het aluminium eraf halen. Draai hem opnieuw  om zodat de bovenkant weer te zien is. Laten afkoelen en mooie blokjes snijden met een mes dat je steeds even vochtig maakt in warm water. In plaats van de stukjes walnoot kun je ook dezelfde hoeveelheid ongezouten pecannoten gebruiken, of andere noten. Wil je het heel decadent maken, dan kun je 125 gram toffeestukjes erbij roeren, nadat je de noten hebt toegevoegd.

> 24 stukken

brownies foto.IMG_1239