DIY snoephapbril

PastedGraphic 1

Fotografie: Tjitske van Leeuwen

Vrijdag is m’n jongste jarig. En dat is een meisje dus ze heeft al weken van te voren alles uitgedacht hoe ze het hebben wil. Vorig jaar hadden we een spannend spel met een achtervolging van een spion. Dat was zo eng dat een vriendinnetje alleen maar heeft lopen huilen. Zo eng mocht het nu niet meer. Het jaar daarvoor was er een heks die een pot op het vuur had staan waar heel veel rook uitkwam. Maar iedereen zag meteen dat de heks de vader van Pleuntje was. Zo kinderachtig mocht het nu ook niet meer. Nee, nu gaan we discozwemmen in het zwembad en we hoeven helemaal niks zelf te verzinnen of te organiseren. Jammer dat ik me niet mag uitleven op spelletjes en spannende dingen of geinige DIY. Want zo’n bril als hierboven, uit het boek Vive la Fete maakt het snoephappen toch echt heel grappig? En chips eten met ovenwanten aan, toch echt hilarisch? Nou ja. Ik trek m’n bikini wel aan. Of zal ik verkleed gaan als vieze man? Met een enge bril op?

Benodigdheden

2, 3 oude ( zonne)brillen/ hobbylijm/printer/potlood/schaar

Werkomschrijving

Zoek op je computer naar afbeeldingen van poppenogen. Meet de brillenglazen op. Zorg ervoor da de ogen net zo groot zijn als de glazen. Je kunt de ogen ook uitprinten en bij de copyshop laten vergroten of verkleinen. Print de poppenogen uit en knip deze in de vorm van de brillenglazen (bril op de ogen leggen en de vorm omtrekken). Plak de ogen op de brillenglazen vast. Als je dat teveel gedoe vindt: plak wit papier op de zonnebril en teken er met viltstift ogen op.