Bijna weekend!

Galerie XS

Ik ben net terug van vakantie, maar zo’n eerste week werken valt toch altijd weer tegen. Alhoewel, werken .. Tijdens onze drie weken op Bali hebben we goed opgelet of de ijsklontjes wel uit de supermarkt kwamen, de sla niet met kraanwater werd gewassen en aan de superleuke eetkraampjes op straat liepen we al likkebaardend voorbij. Onze ijver werd beloond: drie weken lang voelden we ons kiplekker en we hadden een heerlijke vakantie. En wat denk je, op mijn eerste werkdag na de vakantie loop ik een voedselvergiftiging op in de bedrijfskantine van mijn andere baan. Gelukkig is het bijna weekend en is het tijd om leuke dingen te gaan doen! Noord-Nederland valt helemaal met z’n neus in de spreekwoordelijke boter: herfstvakantie!!!

VRIJDAG 10 oktober

Driving North openluchtbioscoop
Doe net als Sandy en Danny in Grease en ga met je lief naar Driving North, een drive-in bioscoop op het NDSM-terrein in Amsterdam. Laat je kinderen thuis met de oppas en geniet van een romantische avond onder de sterrenhemel, suikerspinnen, hotdogs en een aantal hele toffe films. Krijgen je kinderen lucht van dit idee en beginnen ze te muiten? Oke, kids kunnen meebouwen aan een drive-in bios en daarna een film kijken die geselecteerd is door Cinekid. Het festival duurt nog t/m maandag 13 oktober. Los ticket volwassenen € 10, kinderen € 5.

Drive-in bioscoop

ZATERDAG 11 oktober

Festival Woot! Woot! Woolf!
Een leuk festival in Utrecht dit weekend. Woot! Woot! Woolf! is een kleinschalig en sprookjesachtig festival net buiten Utrecht in een voormalig koetshuis en landhuis op landgoed Rhijnauwen. Denk: kampvuurtjes, onontdekte bands, prachtige visuals en veel dansen. Je kunt blijven slapen op het landhuis en ’s ochtends wordt er zelfs een ontbijt geserveerd. Luxe! Voor de prijs hoef je het niet te laten, een ticket zonder overnachting kost € 15.

Opening Galerie XS
Zaterdag opent de, naar alle waarschijnlijkheid, kleinste galerie van Nederland: Galerie XS (extra small) in Delft is maar 2×4 meter! Kunstenaar en ontwerper Margo Weijer, waar de Snorren al eens mee samenwerkten voor het boek Vive la Fete, selecteert werk van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars. De eerste expo staat in het teken van illustraties. Mijn favorieten: Marloes Kroeze, Petra Baan en Marloes Toonen. Is Delft voor jou aan de andere kant van de wereld? Niet getreurd: de galerie is online. Shoppen maar! Vanaf 15.00 uur staan de drankjes en hapjes klaar. Voorstraat 16, Delft.

Galerie XS

Strawberry Earth Festival
De naam alleen al is leuk: Strawberry Earth Festival. De Tolhuistuin in Amsterdam wordt zaterdag en zondag omgetoverd tot, zo lezen we, ‘een paradijselijk bos met duurzame mode, design, films en eten’. Er zijn workshops zoals vegan sushi maken, yoga met Maxim Hartman en je kunt leren hoe je een kruidenprofessor wordt. Er zijn lezingen over voeding en mode en er mag ’s avonds gedanst worden! Tickets vanaf € 10.

Strawberry Earth Fair
Fotografie: Anne Claire de Breij

Kinderboekenweek Spoorwegmuseum
Ik mocht vroeger altijd een boek uitzoeken in de boekhandel tijdens de kinderboekenweek. IJverig deed ik mee aan alle verkiezingen voor het leukste, spannendste, griezeligste boek. Voor boekenwurmen zijn er de komende twee weken allerlei dingen te doen. Aanstaande zaterdag kunnen kinderen zich in het Spoorwegmuseum in Utrecht laten voorlezen door een kinderboekenschrijver, een tekenworkshop volgen en karakters ontmoeten uit bekende kinderboeken. Je kunt er met de trein naartoe. € 20 voor een retour Utrecht Centraal, ritje met de museumtrein en toegang tot het museum. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 11.

ZONDAG 12 oktober

Pure Markt
De perfecte besteding van een luie zondag: slenteren over de Pure Markt in Amsterdam. Er zijn meer dan tachtig ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en non-food. Je kinderen zijn vast ook dol op die lekkere knoflookolijven, pintxos-hapjes en worsten. Haal je boodschappen voor thuis of kom lekker proeven terwijl je luistert naar live-muziek en je kinderen zich vermaken in de draaimolen.

Pure Markt

Zelfpluk Theater De Olmenhorst
Het is lachen geblazen bij de theatervoorstelling Takkenwijven in de appelboomgaard van landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek. Vogelvrienden Tweet en App nemen het publiek mee op een avontuur over vriendschap en sorry durven zeggen. Daarna appels plukken voor een lekkere appeltaart? Tijden: 11:30 uur, 13:30 uur en 15:30 uur. Vrij toegankelijk.