Weekend!

Net als de herfst, staat ook het weekend voor de deur. Hoera! Eindelijk is het wat kouder en verliezen steeds meer bomen hun blad. Thuis mogen de kachel en de kaarsjes weer aan. Tijd voor warme choco met slagroom en kommen dampende soep. Ook al houd ik ook erg van de zomer; het najaar in Nederland is ook best fijn! Dit weekend staat er weer veel leuks te gebeuren. Lees snel welke uittips ik voor je heb geselecteerd. Goed weekend!

VRIJDAG

Opening Winter Winkel, Amsterdam
Twee maanden lang vind je in de Winter Winkel een selectie van vintage en handgemaakte accessoires, die normaal alleen op het creatieve platform Etsy te koop zijn. De winkel is een samenwerking tussen een aantal Etsy-verkopers, die zich hebben verenigd in het Ka-Ching Collectief. In de winkel kun je vast een uniek cadeautje vinden voor de feestdagen of jezelf verwennen. Je kunt er ook workshops volgen zoals zeefdrukken of maak een sneeuwbol in een oud jampotje. Mijn favoriete ontwerpers zijn ook aanwezig: De Krantenkapper, Windstilte, Eva&Anne, Kadolab en Heedopter. Oudezijds Achterburgwal 121, Amsterdam. Open woe-zo van 12-18u. Meer info op de website van het Ka-ching collectief.

Winter Winkel
Volg een workshop zeefdrukken van Femke Veltkamp van Windstilte in de Winter Winkel

ZATERDAG

Bijna Waste Geweest Feest, Rotterdam
De Fenix Food Factory heeft al een paar keer eerder in deze uitagenda gestaan, maar er is daar ook zoveel leuks te doen! Aanstaande zaterdag organiseren Kromkommer en Rechtstreex het Bijna Waste Geweest Feest. Koop een mooie katoenen tas die je die dag kunt vullen met 5 kilo afgekeurd groente en fruit. 5-10% van alle groenten en fruit in Nederland wordt verspild, terwijl het nog heerlijk smaakt. Dit gebeurt vanwege hun looks of simpelweg omdat er te veel van is. De telers en boeren zijn zaterdag aanwezig om over hun producten te vertellen, er is muziek en plek voor een hapje en een drankje. Neem je kinderen mee en laat ze hun favoriete groente en fruit uitkiezen. Tas € 7, toegang gratis. Meld je aan bij het Facebook-event!

Bijna Waste Geweest Festival

GLOW, Eindhoven
Begin november staat Eindhoven in het teken van het lichtkunstfestival GLOW. Zo’n vijftig kunstenaars bieden met lichtinstallaties, -sculpturen, -projecties en voorstellingen een nieuwe kijk op de stad. Als het donker is (vanaf 18:30u), kun je een route lopen terwijl je om de paar honderd meter wordt verrast. Eindhoven heeft een sterke band met licht, doordat Philips zich er in 1891 (!) vestigde. Niet gek dus dat dit festival hier wordt georganiseerd. Een aanrader om te doen met kinderen! Zondag – donderdag van 18:30- 23:00 uur en vrijdag en zaterdag van 18:30 – 24:00 uur.

GLOW
Foto: Claus Langer

Holy Stitch, Leeuwarden
De cellenblokken van de voormalige gevangenis de Blokhuispoort in Leeuwarden zijn dit weekend het toneel voor Holy Stitch. Er zijn workshops en een craftymarkt waar meer dan vijftig creatieven hun producten verkopen. Zo kun je je eigen boeken inruilen voor een nieuwe exemplaar in de Recycle bibliotheek, is er veel te shoppen en drink je een kop koffie (nee, niet alleen water en brood) in Cafe de Bak. Naar Leeuwarden dus dit weekend! Zaterdag en zondag van 10-18u, gratis toegang.

Holy Stitch

ZONDAG

Sint Maarten, Utrecht
Utrecht staat dit weekend in het teken van Sint Maarten. De beschermheilige van Utrecht staat symbool voor barmhartigheid en solidariteit. Zaterdag (vanaf 18u) is er een lampionnentocht door de binnenstad; het beroemde paard van Sint Maarten gaat voorop. Je kunt je eigen lampion maken in een van de werkplaatsen verspreid door de stad. Op zondag is er een Sint Maartensmarkt op de Stadhuisbrug, Ganzenmarkt en Vismarkt. Op de markt delen mensen hun ideeën, zijn er optredens en koop je verse waren. Een overzicht van alle activiteiten en meer informatie vind je hier.

Sint-Maarten

Dit bericht is gepost in Doe. Bookmark de link.