Interview met illustrator met een Snor: Ilse Weisfelt

Ilse Weisfelt is de illustrator en vormgever van het boek Maak indruk op je kinderen, dat de Snorren onlangs in een herziene versie hebben uitgebracht. Goochelen kan ze niet, maar konijnen uit hoge hoeden tekenen kan ze als de beste! We vroegen Ilse hoe zij indruk maakt op haar neefjes en nichtjes. Het antwoord zal je verrassen! Ilse vertelt en passent over het Zwangerschapsboek voor vrouwen, dat ze samen met de Snorren maakt en dat in het voorjaar uitkomt. En (teaser, teaser!), ze laat al wat schetsjes zien!

Kun je wat over jezelf vertellen?
‘Ik ben Ilse (25), illustrator, wonend en werkend in ’s-Hertogenbosch. Ik ben nu zo’n 2,5 jaar bezig met heel uiteenlopende opdrachten. Dat gaat van etalages, tot wandschilderingen (samen met mijn vriend Joren Joshua), tijdschriftillustraties en sinds kort ben ik ook illustrator met een Snor! Door dingen speels te benaderen heeft mijn werk een feel-good uitstraling. Het is heel tof om te merken dat ik daar niet alleen mezelf blij mee maak, maar dat ik ook anderen aan het glimlachen kan krijgen. Naast dit werken in opdracht hou ik er erg van om met mijn handen bezig te zijn: zeefdrukken, gewoon schetsen in mijn dummies, knippen, plakken of stempels gutsen. Ik hou ook van koken en buiten spelen (liefst zwemmen). Ik wil super graag een hond, maar dat is nog even niet zo handig (en dat mag niet van m’n boy).’

Ilse Weisfelt
Ilse aan het werk
Ilse Weisfelt
De mooie homepage van Ilse

Je hebt de illustraties gemaakt voor ‘Maak indruk op je kinderen’. Hoe ben je te werk gegaan?
‘Ik werd uitgenodigd op visite bij Annemarieke en Claudette van Snor. Daar kreeg ik het ‘oude’ boek mee, om alle trucs vast uit mijn hoofd te leren. Een maand later moest ik terugkomen om te laten zien of ik wel echt kon goochelen. Dat lukte niet, maar ik kon wel konijnen in hoeden tekenen. Eerst maakte ik een paar proefpagina’s om de kleuren en stijl te bepalen, in combinatie met de vormgeving, want die heb ik ook gedaan. Toen ben ik precies in het midden begonnen met illustreren, de huisdierentrucs eerst en daarna denk ik het stappenplan bommetje maken. Zo sprong ik van truc naar truc, net zo lang tot ik ze alle 27 geïllustreerd had.’

Schetsen maak indruk op je kinderen
De eerste schetsen van Maak indruk op je kinderen

Wat is jouw favoriete pagina uit het boek?
‘Mijn allerlievelingspagina is die van het bommetje. Het is tof om zo’n stappenplan te illustreren, waarbij in je hoofd vanzelf het hele filmpje afgespeeld wordt. En het zwempakje doet het ‘m misschien ook wel! ‘Ik zou dolgraag nog eens indruk op mijn nichtje maken met een voetballende goudvis. Moet ik wel opschieten, want haar ouders hebben het boekje inmiddels ook in hun bezit.’

Maak indruk op je kinderen Maak indruk op je kinderen

Je bent nu bezig met het Zwangerschapsboek voor vrouwen dat in het Voorjaar uitkomt. Kun je daar al wat over vertellen of wat van laten zien?
‘Klopt, super leuk! Het lijkt wel of iedereen in mijn omgeving zwanger is op dit moment, dus ik hoop dat ik genoeg inspiratie kan vinden om me heen. Ik kan er nog niet erg veel van laten zien, het startschot is namelijk nog maar net gegeven. Maar, vooruit, hier vast een klein schetsje.’

Schetsen Zwangerschapsboek voor vrouwen
De eerste schetsen voor Zwangerschapsboek voor vrouwen

Heb je nog leuk nieuws dat je met ons wilt delen?
‘Afgelopen week (of op moment van schrijven) ben ik samen met mijn vriend Joren Joshua bezig met een game voor een feestje van LeScratch. Zij serveren hip-hop beats en iedere editie een of twee jonge kunstenaars. Vorig jaar maakten we een levensgroot memoryspel, nu kun je krassen en winnen. De jackpot hebben we gisteren gezeefdrukt!’

jackpot joren en ilse
De jackpot!
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.