Maandag recept dag: Courgettesoep met Ballen

Het is maandag recept dag! Een nieuwe week en wij begrijpen dat de dagelijkse werk-, afspraken- en gezinsdrukte weer begint. Daarom willen wij jullie een perfecte Snortip geven voor een lekkere maar toch simpele avondmaal voor jou plus gezin, waar iedereen van zult genieten (let maar op). Het recept dus…

Een courgettesoep met ballen uit de Soepkalender waarin Anya van de Wetering 365 overheerlijke soepen heeft verzameld bij haar vrienden voor vrienden! Altijd  Makkelijk, snel en lekker.

Voor 4 personen:

klontje boter / 2 courgettes, geschild, in blokjes / 1 aardappel, geschild, in blokjes / 1 ui, gesnipperd / 1 l groentebouillon / ca. 30 soepballetjes / ca. 150 g hamblokjes / scheutje room

Verhit de boter in de pan en doe de courgette, aardappel en ui erbij. Laat 15 minuten smoren. Pureer het geheel met een staafmixer en voeg de bouillon toe, even laten doorkoken en goed doorroeren. Voeg als laatst de soepballetjes, hamblokjes en room toe. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met peper en zout.

 

12 mei Courgettesoep met ballen Page from SNOR_soepboek_4edruk_geheel

Eet smakelijk alvast!

De Soepkalender van Anya de Wetering nog niet in huis, maar heb je wel behoefte aan meer Soep-Snortips? De Soepkalender is voor maar 18,50 euro te verkrijgen in de shop, voor iedere dag een soep. En voor degene die nu denkt: Ja dag, ik ga echt niet iedere dag soep eten; er staat geen jaartal op dus je kunt ‘m eindeloos gebruiken. Bestel ‘m  hier.