Floors uitagenda: met Let’s Gro in Groningen en Seinfestijn in Haarlem

Het wordt kouder en kouder en de feestdagen komen steeds dichterbij. Tijd voor heerlijke winteruitjes zoals de hele dag bandjes luisteren op Le Guess Who of zondag een beetje shoppen en een hapje en drankje op het Seinfestijn. Of ga je naar het leuke festival Let’s Gro in Groningen? Een ding is zeker: dit wordt een goed weekend! Duurde het maar één week, dan had je tijd om alle fijne pop-up’s, markten, festivals en beurzen af te gaan uit deze uitagenda. Nou, waar wacht je nog op? Enjoy!

Vrijdag 21 november

Eco Pop-up Store & Ruimte in Stad, Groningen
In Groningen wordt dit weekend het Let’s Gro festival gehouden. Een inspiratiefestival waarin het draait om nieuwe ideeën en initiatieven voor de toekomst van de stad en regio. Je kunt verschillende workshops volgen (bijv. hoe word je een succesvol blogger), er zijn rondleidingen langs duurzame projecten en Let’s Gro gaat op zoek naar de beste appeltaartenbakker van de stad. Voor je kinderen zijn er ook leuke dingen te doen, neem ze bijvoorbeeld mee naar het Pieperparadijs waar ze leren om hapjes te maken met de enige echte Groninger knol: de aardappel. En dat is nog niet alles: Eco Pop-up Store en Ruimte in Stad nemen een maand lang hun intrek in een leegstaand pand in het centrum van Groningen. In het historische pand worden workshops gehouden, is een expositie en je kunt er ook lekker shoppen. Vandaag is de pop-up voor het eerst geopend!

Eco Pop-up Store

Flavourites Live, Amsterdam
Voor de zesde keer wordt Flavourites Live gehouden. Ik heb geen jaar gemist, maar deze editie moet ik helaas verstek laten gaan. Dat neemt niet weg dat dit event niet onbenoemd kon worden gelaten in deze uitagenda! Je kunt dit weekend live shoppen bij 130 webshops van flavourites.nl. Je vindt er mooie woonaccessoires, stationary, sieraden en kleding en je kunt hier zeker een berg cadeaus scoren voor de feestdagen. Naast shoppen is er meer: een do-it-yourself route, 30 minutes-boost sessies en een culinair aanbod waar je u tegen zegt. Aanrader is het Papier Atelier onder leiding van mijn 101 Woonideeën collega en art-director Monique van der Vlist. Op Flavourites Live lanceert zij het HappyMakersBlog. Op dit platform spelen creativiteit, illustraties en handgemaakte producten en ontwerpen de hoofdrol. In het Papier Atelier kun je kennismaken met Monique en krijg je een heel fijn voorproefje van wat HappyMakersBlog je te bieden heeft. Volg een van de inpakworkshops van bekende ontwerpers (maak bijvoorbeeld een rozet zoals hieronder met Lisa Manuels van Elle Aime) en ga met een mooi cadeautje naar huis! Tickets Flavourites Live € 12,50. Workshops Papier Atelier € 5. De raamtekening hieronder is gemaakt door Karen Weening.

Papier Atelier

Zaterdag 22 november

Le Guess Who, Utrecht
Utrecht staat dit weekend (vanaf donderdag 20 november al) in het teken van muziek tijdens Le Guess Who. Lisa schreef er gisteren al over op het Snor blog. Verspreid door de stad presenteren nieuwe bands zich aan het publiek. Er wordt wel gezegd dat dit het festival is waar andere festivals komen kijken wie ze straks moeten boeken. Dat belooft wat! Geen zin om je het hele weekend onder te dompelen in de wereld van Le Guess Who, dan is er een alternatief. In cafés, koffietentjes en winkels spelen meer dan 35 bands en acts uit veelal de Nederlandse underground in het kader van Le Mino Who. Gratis en voor niets te beluisteren! Naast al die muziek is er ook nog een markt: Le Bazarre. Je vindt er vintage, design, tweedehands kleding, vinyl, boeken, grafisch werk en zelfgemaakte- en streekproducten. Fijn weekend in de Domstad!

Le Mino Who

Verzamelaarsbeurs, Utrecht
Houd je net als ik van snuffelen op vlooienmarkten, de vrijmarkt met Koningsdag en in antiek- en curiosazaken? Dan moet je dit weekend naar de Jaarbeurs waar ruim 2000 kramen vol staan met alles wat je maar verzamelen kunt. De VerzamelaarsJaarbeurs is vlooienmarkt-heaven! Daarnaast zijn er speciale tentoonstellingen, presentaties, demonstraties en signeersessies. Zaterdag 9-17u, zondag 10-17u. Toegang vanaf € 11,50. 

Verzamelaarsbeurs

Zondag 23 november

Songbird Festival, Rotterdam
In Utrecht hebben ze Le Guess Who en in Rotterdam het superleuke Songbird Festival. Aan de programmering te zien ook een fijn festival met onder meer Dotan, Jacqueline Govaert, Kovacs, Démira, Lucas Hamming en Henny Vrienten. Concertgebouw De Doelen verandert in een intiem indoorfestival met al deze nachtegaaltjes. Op zondag is er een mini-versie van de door mij zo geliefde Swan Market met een selectie van de leukste deelnemers. Gaat dat zien! Kaarten vanaf € 34.

Seinfestijn, Haarlem
Gelegen tussen de sporen en antieke treinen vindt het Seinfestijn in Haarlem plaats. Een intiem en gezellig festival met een mix van originele producten, workshops, lekker eten en een flinke portie inspiratie. Mijn favorieten: Zilverblauw, Hééérlijk, Madame Charlotte, The Cherry on Top, My Deer Art Shop en Life and Lemons. Ik zeg: man mee, kind mee en hup naar het Seinfestijn.

Seinfestijn

Dit bericht is gepost in Doe. Bookmark de link.