Floors uitagenda: Amsterdam Light Festival en de Rotterdamse Oogstmarkt

De leukste twee dagen van de week zijn bijna aangebroken! Tijd om een gat in de dag te slapen, Sinterklaas te vieren, warme stroopwafels te kopen op de markt of met een rondvaartboot door de grachten te varen en naar alle lichtjes te kijken. Wat zijn jouw plannen? Ik ga zaterdag naar De Markthal in Rotterdam. In deze uitagenda: het Amsterdam Light Festival, de Rotterdamse Oogstmarkt of ga je naar singer-songwriters luisteren tijdens de Songbird Sessions? Happy weekend!  Openingsbeeld: Janus van den Eijnden

Vrijdag

Amsterdam Light Festival
De hoofdstad is de komende weken het decor van een sfeervol lichtfestival. Gebouwen worden spectaculair verlicht, er zijn grote lichtinstallaties en je ziet dingen die er eigenlijk niet zijn (bijvoorbeeld een holografisch beeld van een spookschip). Er is een wandelroute die door de binnenstad loopt en een vaarroute door de grachten en over de Amstel. Een uitstapje dat zowel leuk is voor manlief als het kleine grut. Wedden dat ze hun ogen uitkijken? Tot en met 18 januari.

Amsterdam Light Festival 2

Zaterdag

Rotterdamse Oogstmarkt
Altijd fijn: je boodschappen doen op de markt. Ik heb er niet altijd tijd voor, maar in het weekend loop ik het liefst van kraam naar kraam voor groente en fruit, noten, olijven en een lekker stuk kaas voor bij de borrel. Op de Rotterdamse Oogstmarkt vind je lokale producten; groenten uit Rhoon, kippen uit eigen stad, brood van de beste bakkers en kaas uit het Groene Hart. Vergeet niet even de straat Zwaanhals in te lopen voor de kleinere unieke winkels. Noordplein, 10- 17 uur.

Rotterdams Oogstfeest
Foto: Pim Vuik

Zondag 

Sunday Market in Amsterdam
In de Zuiveringshal-West en rondom de gebouwen van de Westergasfabriek vind je zondag weer de Sunday Market. Koop je kerstcadeaus, nieuwjaarskaarten of warm op met een grote kom pompoensoep. Naast shoppen kunnen je kinderen in de zweefmolen, zijn er workshops (kleding beschilderen, origami vouwen) en kun je je zelfs laten masseren. Dat is nog eens relaxed de zondag afsluiten! Westergasfabriek, Amsterdam, 12-18 uur

Sunday Market

Sonsbeekmarkt in Arnhem
De Sonsbeekmarkt die altijd wordt gehouden op de eerste zondag van de maand, maakt zich op voor een wintereditie. Denk glühwein, warme choco van echte chocolade, vuurkorven en heel kramen met mooie producten. Om niet helemaal te verkleumen, kun je ook nog met de voetjes van de vloer en dansen op soul en jazz. Om 13.45u start er bij de ingang van de stadsvilla een rondleiding door het park, die leuk is voor ouders en kinderen. Je gaat onder meer naar de ijskelders van het Sonsbeekpark. Spannend! Sonsbeekpark, 11-18 uur.

Songbird Sessions in Tivoli Vredenburg
Vorige week schreef ik al over het Songbird Festival in Rotterdam. Wat blijkt: het festival slaat zijn vleugels uit en tourt met een aantal opkomende singer-songwriters door het land onder de naam Songbird Sessions. Aanstaand weekend zijn Matt Simons, bekend van de ‘GTST-hit’ With You, Chris Ayer en Jack Savoretti in de Oosterpoort in Groningen en Tivoli Vredenburg in Utrecht. Bij elke Songbird Session mogen ook een aantal lokale singer-songwriters de bühne op. € 18, aanvang 19 uur

Dit bericht is gepost in Doe. Bookmark de link.