Floors uitagenda: winter- en kerstmarkten door het hele land

Afbeelding: MINI MARKT in Elle Aime

Het weer liegt er niet om: de winter is begonnen. Maar dat betekent ook lichtjes in de straten, geur van haardvuur en warme drankjes in de kou. Dit alles kom je aankomend weekend zeer waarschijnlijk tegen bij één van de vele winter- en kerstmarkten die door het hele land door te vinden zijn. Dus muts op en afstruinen maar die marktjes!

MINI MARKT in Elle Aime
Vrijdag 13 – 21 uur en zaterdag 10 – 17.30 uur in Rotterdam
In de Rotterdamse winkel Elle Aime staat dit weekend een leuke markt met handgemaakte cadeautjes. Geen mega-fabrieksartikelen dus, maar juist exclusieve producten die met veel zorg en bijzondere materialen zijn gemaakt. In de meeste gevallen zijn de makers erbij, dus je kunt meteen het persoonlijke verhaal achter je cadeautjes te weten komen. De winkel zal versierd zijn in stijl en zowel taartjes als goodiebags hebben. Op vrijdag en zaterdag staan verschillende deelnemers, waaronder Marloes de Vries (bekend van de überschattige portretjes die ze op het Snorfestival maakte) op vrijdag en Caroline Ellerbeck (bekend van het Babyplakboek en de Zwangerschaps-aftelkalender) op zaterdag.

Sissy-Boy Kerst Brocante Markt
Zaterdag 10 – 18 uur in Amsterdam
Bij De Duif, het Amstelveld en het terras van Nel in Amsterdam zal de gezellige Kerst Brocante Markt van Sissy-Boy plaatsvinden. Met ieder wat wils is het echt een familie-evenement: er is een speciale kinderhoek, er is live muziek en er wordt een jeu de boules-toernooi georganiseerd (van te voren aanmelden bij kerstmarkt@sissy-boy.nl). Met veel mooie labels en bijzondere vintage finds is het een ideale plek om bijzondere kerstcadeautjes te scoren.

Kerst brocante markt sissy-boy kerstmarkt
Kerst brocante markt sissy-boy

Zeldzaam Mooi Winterevenement 
Zondag 11 – 17 uur in Deventer
Wederom een gezellige markt met originele en bijzondere cadeautjes. Bij de Koffiefabriek kun je terecht voor een lekker kopje koffie, terwijl in Dok H2o live muziek van het Deventer Songwriters Gilde en theatervoorstellingen van Andere Koek. In het mooie havenkwartier zul je tevens je ogen uitkijken op het mooie uitzicht op Deventer. Ook zijn er speciale activiteiten voor kinderen.

Zeldzaam Mooi Winterevenement kerstmarkt
Zeldzaam Mooi Winterevenement

Kerstmarkt & de Zelfgemaakte kerstmarkt
vrijdag 16 – 23 uur, zaterdag 11 – 23 uur en zondag 11 – 20 uur binnenstad Utrecht & zaterdag/zondag 11 – 17 uur Mariaplaats Utrecht
Van vrijdag tot en met zondag is de binnenstad van Utrecht gehuld in lichtjes, hapjes, warme drankjes en leuke kerstcadeautjes. Op de Kerstmarkt is van alles te doen: er worden verhalen verteld op het Domplein, er is een levensgrote kerststal, er is een schaatsbaan en je kunt ‘ingevroren’ foto’s van jou en je lief laten maken. Op de Mariaplaats staat de Zelfgemaakte kerstmarkt waar je diverse, handgemaakte producten kunt vinden, zoals hoeden, meubels en speelgoed. Gezelligheid kent in Utrecht geen tijd dit weekend!

zelfgemaakte kerstmarkt Utrecht
De Zelfgemaakte kerstmarkt in Utrecht