Nieuwe muziek: Silk Rhodes

Intro foto: Silk Rhodes

Te laat voor de jaarlijstjes, maar perfect op tijd voor de winter kwam enkele weken geleden de debuutplaat van Silk Rhodes uit. De band bestaat uit producer Michael Collins en zanger Sasha Desree uit Baltimore, Amerika (waarvan we eerder dit jaar ook al muziek van Future Islands hebben leren kennen). De muziek is soepel en soms ietwat glad, maar bovenal soulvol en funky. Jarenzeventigsoul lijkt in het album ook de boventoon te voeren, maar wel met electronische uitstapjes en R&B omwegen. Het wordt al veel met D’angelo vergeleken en ook Prince zou hier gemakkelijk mee wegkomen. Silk Rhodes zou een verwijzing kunnen zijn naar Silk Road: een ‘verborgen’ marktplaats voor drugs. Maar in de teksten lijkt dat niet meteen terug te horen en ook de muziek doet daar niet aan denken. De muziek ligt misschien wel erg in ‘hipsterlane’, maar is daardoor niet minder toegankelijk. Hun eerste single Pains bevat alle bovenstaande elementen en kan zomaar voor het begin van een volledig ontspannen avond zorgen.

http://vimeo.com/109762307