Floor’s uitagenda: Madame Charlotte deelt uit bij Strand West en Happy X Market in Breda

Oeh, wat een fijn weekend staat er voor de deur! Misschien moet je nog de laatste cadeaus voor onder de boom kopen. Nou, aan leuke gelegenheden om een uniek presentje te vinden dit weekend geen gebrek. Het begint vandaag al met glühwein, knapperend haardvuur en muziek bij First or Second in Alkmaar, gaat op zaterdag door met Snor’s Madame Charlotte die serveert uit eigen boek bij woonwarenhuis Strand West in Utrecht en eindigt zondag op de fijne en intieme Happy X Market in Breda. En dan zijn de kerstdagen nog niet eens begonnen ….  Goed weekend allemaal!

Vrijdag 19 december

Geopend: Daily Poetry, Den Bosch
Als ik Eindhoven ben, ga ik bijna altijd even kijken bij de winkel Daily Poetry. Nu is er ook een vestiging in Den Bosch. Dat is voor mij wel een treinritje waard vanuit Utrecht! Ik werd nog blijer toen ik hoorde dat er zelfs een klein café is met self-service en je in de lente de eerste zonnestralen kunt vangen in hun geheime binnentuin. Eigenaren Sander en Britt verzamelen in hun winkel alles wat ze mooi vinden.  Of zoals ze het zelf omschrijven: ‘producten die pure poëzie voor ons zijn en waar je je graag mee wilt omringen.’ Bij Daily Poetry vind je fijne cadeautjes, mode van merken als People Tree en Wunderwerk en kaarten en prints van Liekeland. Snel een dagje Den Bosch doen! Vughterstraat 72, Den Bosch

Daily Poetry Den Bosch
Beeld: Anki van Zilverblauw

Kerstmarkt First or Second, Alkmaar
Cadeaus, glühwein, muziek … dat valt er dit weekend allemaal te beleven bij de kerstmarkt in conceptstore First or Second in Alkmaar. Jantine Vaartjes en Vivian Hoebe hebben hier een mooie winkel neergezet met veel Scandinavisch design en een café. Vanaf 16u kun je je onderdompelen in kerstsfeer. En heb je er daarna nog geen genoeg van, dan kun je zaterdag en zondag nog terugkomen! Kooimeerlaan 17, Alkmaar

First or Second Store

Zaterdag 20 december

Cider drinken met Madame Charlotte bij Strand West, Utrecht
Madame Charlotte
maakt zaterdag haar opwachting bij woonwarenhuis Strand West in Utrecht. Ze is kok en receptenschrijver van het boek On Fire! Het grote BBQ-boek voor vrouwen en kan fikkies stoken als de beste. De winkel staat zaterdag geheel in het teken van haar kookkunsten en Madame Charlotte herself deelt gratis warme appelcider uit. Jij komt toch ook? Het is je kans om het hele Snor-team te ontmoeten, inclusief ondergetekende, en je laatste kerstcadeaus in te slaan. Als je het boek koopt, maak je kans op een BBQ-diner t.w.v. € 65. Hieronder alvast een lekker receptje om in de sfeer te komen. Smakelijk! 15-17.30u Oudegracht 114, Utrecht

BBQ-Boek-recept

SMKMRKT Winter, Nijmegen
De organisatie van SMKMRKT Winter (Smaakmarkt) in Nijmegen omschrijft hun winterfestival als volgt: ‘een klassieke Duitse kerstmarkt, maar dan geheel 2.0 op z’n SMKMRKT’s: varken aan het spit, glühwein, knusse kampvuurtjes, stevige stampotten, hete choco en een lekker speciaal biertje’. Dat klinkt als een hele aangename bezigheid voor de zaterdag of de zondag, niet? Er zijn intieme concerten en kleine feestjes en speciaal voor deze bijzondere gelegenheid opent restaurant De Firma Nijmegen (aanrader als je in Nijmegen bent) een heus pop-up slagersrestaurant onder de naam The Black Fox waar je kunt dineren en uitkijkt over het terrein in het Honigcomplex.  Beide dagen: 15-00 uur, entree € 3 (kinderen tot 12 jaar gratis), Honigcomplex, Nijmegen.

Zondag 21 december

Kerstmarkt Fenix Food Factory, Rotterdam
Aanstaande zaterdag is het startsein voor een 4-daagse kerstmarkt in de Fenix Food Factory, de overdekte markthal van Rotterdam. Ook de naastgelegen Swan Market en het Deliplein vieren dit weekend het feestje mee. Naast het gebruikelijke lekkers vind je in de Fenix Food Factory extra winterkost zoals kaasfondue, snert, hete bliksem, warme cider en chocolademelk. Bij Circus Rotjeknor krijgen kinderen anderhalf uur circusles, waarna ze een heuse voorstelling opvoeren. Bijkomend voordeel: paps en mams hebben anderhalf uur de tijd om over de Swan Markt te lopen. De kerstmarkt in de Fenix Food Factory duurt vier dagen. De andere festiviteiten op Katendrecht zijn van vrijdag t/m zondag.

Swan Market

Happy X Market, Breda
Zondag is er een fijne pop-up kerstmarkt in het zuiden des lands. Bij Theekamer Pien (fijn adres!) en De Stadskamer vindt de Happy X Market plaats. Hier vind je geen dertien-in-een-dozijn cadeaus, maar veel mooie handgemaakte producten. Het is een mini-warenhuis met zelf ontworpen kerstkaarten, bijzondere broches, papierwaren, handgemaakte sieraden, stoere lampen, vintage vondsten, zachte zepen en andere creatieve cadeaus voor onder de kerstboom. Vera Bertens, die de portfoliocheck op het Snor-festival won en nu een mooie blog en shop heeft, is een van de deelnemers. 12-17 uur, St. Jansstraat, Breda

happyXmarket-flyer