Snor loves: Groeikalender

Cheers op een vruchtbaar jaar! Dat het maar een gelukkig en creatief 2015 mag worden met veel inspirerende boeken en ander leuk snorrig nieuws! Bij een nieuw jaar horen goede voornemens, maar ook een nieuwe kalender. En laat ik nou een mooi exemplaar hebben gevonden! Een groeikalender die er niet alleen mooi uitziet, maar ook nog eens bloemzaden en kruiden bevat waardoor je na een paar maanden een tuin vol madeliefjes hebt. Hebben die kalender!

Groeikalender May

Toen ik de kalender zag, was ik meteen verkocht. Wat een leuk ding! De kalender Grow a Month is gemaakt van speciaal groeipapier. Is de maand voorbij dan plant je het papier in de grond of in een pot en groeien er bloemen, kruiden en groentes uit. Ik schreef al eerder over groeikaarten op dit blog. Met een beetje geluk, water en liefde heb jij straks een tuin vol madeliefjes, wortels en basilicum. Leuk toch!

Groeikalender

De kalender is ontwikkeld door het creatieve duo Rafaella Wang en Jasmijn Andringa. Rafaella is illustrator en grafisch vormgever en Jasmijn is conceptontwikkelaar, creatief producent en geeft les aan de Artemis academie. Samen bedachten ze per maand pakkende quotes en Rafaella maakte passende illustraties. In het handgeschepte papier zitten de zaden van bieslook, wortels, wilde bloemenmix, madeliefjes, sweet alyssum, kattenkruid, basilicum, kamille, peterselie, kruidenmix, tijm en chili. Ze zijn zo over het jaar verdeeld dat het ideale plant-moment van het papier samenvalt met het eind van de maand. Je kunt de bovenste helft van de kalender ook versturen als postkaart en iemand anders een plezier doen.

Groeikalender 3 maanden

De groeikalender heeft een A5-formaat en bestaat uit losse vellen, die samen opgehangen kunnen worden met een (bijgeleverde) bulldog-clip. De kalender is verpakt in een envelop van cellofaan, die gemaakt is van maismeel. Mooi dat Rafaella en Jasmijn hebben nagedacht hoe ze een duurzaam product kunnen produceren, dat geen schade toebrengt aan de natuur. Ik wil er wel een!

De kalender is te koop voor € 22,95 op Etsy.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.