Frans Molenaar zijn zelfmaakontwerp

Wat jammer dat mode-ontwerper Frans Molenaar niet meer zijn 100ste modeshow kan geven dit voorjaar. Begin deze week lazen we dat hij afgelopen vrijdag is overleden. Frans Molenaar hoort tot de leukste herinneringen van onze uitgeverij. Toen wij begonnen met ons allereerste boekje Naaien enzo, in 2006, vroegen we Frans Molenaar om mee te werken met een zelfmaakontwerp. En dat deed hij. We togen naar zijn prachtige huis aan het Vondelpark en interviewden hem daar. Overigens waren we daar al eerder geweest, toen we zijn schoonmaakster Grietje interviewden voor het boek Schoon! dat we schreven voor mo’ media. Frans Molenaar gaf ons het naaipatroon van een klassieker, een sjaal. En aan ons volgende boek deed hij ook weer mee. Vandaag ter ere van Frans Moleaar het zelfmaakontwerp van de sjaal, later deze of volgende week het zelfmaakontwerp voor een cirkelrokje voor je dochter.

Download hieronder de werkbeschrijving en de werkbeschrijving

werktekening sjaal Frans Molenaar

werkbeschrijving Sjaal Frans Molenaar

interview naaien enzo frans molenaar