Floors uitagenda: intiem concert van the Kik in Utrecht en de Hotelnacht in Rotterdam

Na deze stormachtige week is het tijd om je weekend te vieren! Vorige week heb ik zelf in de pannen geroerd (de Spicy pasta uit Yvestown in de keuken was goed gelukt btw!), dit weekend laat ik voor me koken. Ik heb vandaag met een vriendin afgesproken in een nieuwe tent in Utrecht en ik ga zaterdag eten bij vrienden. Over lekker eten gesproken: zondag viert de Neighbourfoodmarket in Amsterdam zijn derde verjaardag met veel lekkere happen en festiviteiten. De espressobus van Jonatan (openingsbeeld) vind je er misschien ook wel. In de drie grote steden Rotterdam, Den Haag en Amsterdam wordt dit weekend de Hotelnacht georganiseerd. Hoe, wat, wanneer, waar? Lees het in deze uitagenda. Goed weekend!

Vrijdag 16 januari

Thee Kik in de DB studio’s, Utrecht
Vanavond als de brandweer naar de DB Studio in Utrecht. Tenminste, als je van de band The Kik houdt. Je weet wel, van die hit Simone. Zegt je niets? Luister hier maar even. Sta je al te dansen? Een ding is zeker: ze maken er een feestje van. Ze waren ooit de huisband van De Wereld Draait Door en staan dit weekend op het grote Eurosonic Noorderslag in Groningen. En jij kunt ze gewoon in het piepkleine zaaltje van de DB Studio zien. Wat zeg ik: ruiken! € 10 in de voorverkoop, € 12,50 aan de deur. Aanvang 21u

Zaterdag 17 januari

Rotterdamse Hotelnacht, Rotterdam
Een keer een hotel uitproberen in je eigen stad, dat zou ik ook wel willen. Ik ben bijvoorbeeld erg benieuwd naar Mother Goose hotel in het oude Ubica pand in Utrecht. Helaas, Utrecht staat niet in het rijtje van Nederlandse steden die dit weekend een Hotelnacht organiseren. Het gaat om Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Van slapen komt niet veel, als ik zo naar de programma’s kijk. Er zijn namelijk overal feestjes, workshops en andere leuke dingen te doen. En, die zijn ook te bezoeken als je gewoon in je eigen bed slaapt! Zo kun je koken met een chef in het Hilton, vindt er een winter-bbq plaats op het dak bij Stroom en sneeuw is gegarandeerd of kun je je eigen hotel runnen a la Fawlty Towers bij Boutique Hotel Quartier du Port. Ik duim dat Utrecht volgend jaar mee doet! De prijzen voor een overnachting verschillen, passe-partout voor alle feestjes € 15

King Kong Hostel
King Kong Hostel in Rotterdam doet ook mee!

Zondag 18 januari

Neighbourfoormarket, Amsterdam
Kun je er weer tegenaan na alle oliebollen, vijf-gangendiners en champagne? Zondag viert de Neighbourfoodmarket een feestje. Ze bestaan namelijk drie jaar! Je kunt er heel veel lekkers eten en drinken. Ik hou ervan om over een markt te struinen; helemaal als er lekker eten wordt verkocht. De perfecte besteding van je zondag, als je het mij vraagt. Zit je nog op dieet? Er is ook een vlooienmarkt! De Neighbourfoodmarket wordt gehouden in de Zuiveringshal op het Westergasterrien; lekker warm en droog dus! Gratis entree

Neighbourfoodmarket

24 minuten met … bij Broei, Utrecht
Als vrienden of familie van buiten de stad mij vragen naar een leuk adres om koffie te drinken of te lunchen, noem ik regelmatig Broei net voorbij het Ledig Erf. Op de krijtwand die een groot deel van de zaak beslaat, kun je zien wat de pot schaft. Creatieven kunnen hier hun werk tentoonstellen en verkopen. Het is allemaal te zien op de wall of frame. En nu komt het: zondag kun je 24 minuten in gesprek gaan met een onbekende host. Over wat, mag je zelf bepalen. Best spannend toch? Meer info. Oosterkade 24, Utrecht

Broei 24 minuten met