Lente-sprietjes

Zo lief is dat, als de eerste tere sprietjes boven de aarde komen. En best sterke sprietjes ook, want de aarde waar ik de zaadjes in had gestopt, was nogal uitgedroogd en zeg maar keihard. Ik was een beetje vergeten water te geven tussendoor. Maar deze keiharde jongens hadden daar dus geen last van. A seed’s got to do, what a seed’s got to do.
Misschien heb je je hele vensterbank al volstaan met moestuintjes van de Appie en anders wordt ‘t tijd dat je gaat voorzaaien. Neem een lege eierdoos, vul met aarde en stop en aantal zaadjes erin. Afdekken met huishoudfolie en klaar. Oh ja, niet vergeten af en toe water te geven. Pas na de IJsheligen kun je de zaailingen buiten uitplanten. Tot die tijd kan er namelijk nog nachtvorst zijn en dat overleven de kleintjes niet. Als je precies het hoe en waarom en wat en wanneer wilt weten, koop dan onze mooie nieuwe Moestuinkalender. Of Zelfgeoogst en Zelfgeboerd (nu in de aanbieding!), waarin we niet alleen vertellen hoe met de zaadjes werkt, maar ook wat je met de opbrengst kunt doen. Wat ons betreft is de lente allang begonnen!
Dit bericht is gepost in Doe. Bookmark de link.